• Pregleda: 1916

Izložba dečijih radova u organizaciji SUBNOR-a

U vestibilu Gradske kuće održana je izložba dečijih radova Subotičkih osnovnoškolaca na temu grada. Izložbu je kao i svake godine organizovao SUBNOR sa ciljem da deca pokažu ljubav prema svom gradu i prema narodu koji ovde živi. Osnovni moto ove izložbe jeste da se deca, koja su budućnost ovoga grada, uz pomoć predstavnika SUBNOR-a, upoznaju sa istorijom grada. Osim likovnih radova, deca su slala i svoje literarne radove, a najbolji od njih su pročitani prisutnima.
Izložba dečijih radova u organizaciji SUBNOR-a

Dvanaest subotičkih škola učestvovalo je u likovnom i letararnom konkursu na kom su deca imala zadatak da naslikaju, ili napišu nešto u vezi sa svojim gradom. Ono što je decu najviše inspirisalo bila je Gradska kuća, biblioteka, zgrada Likovnog susreta, kao i druge prepoznatljive građevine u Subotici. Od dvestotine likovnih radova, koliko ih je pristiglo, izloženo je 65 najboljih, a prijavljeno je ukupno i 40 literarnih radova.

Ovu inicijativu SUBNOR-a, koja se organizuje povodom sutrašnjeg dana, a to je godišnjica oslobođenja Subotice, upodržava i lokalna samouprava.

Komisija će najbolje radove oceniti, a najbolji će biti nagrađeni 22. decembra, kada predstavnici SUBNOR-a obeležavaju Dan jugoslovenske narodne armije.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.