Komentara: 0
Pregleda: 2187

Izložba "Čuvari trenutaka" od 19. do 4. juna

19.06.2012. u 17:21h
Izvor: Politika Online
Izložba "Čuvari trenutaka" od 19. do 4. juna

Izložba fotografija pod nazivom „Čuvari trenutaka” na kojoj su predstavljena dela 37 autora otvorena je u salonu Glavne železničke stanice. Postavku čine radovi amatera i profesionalnih fotografa. Ideja da se njihove slike nađu na zajedničkoj izložbi potekla je posle višegodišnjeg druženja ovih umetnika na fotografskoj socijalnoj mreži „Fotofiniš”. Iskoračili su iz svojih internet profila i predstavili se pod pravim imenima.

Selekciju za ovogodišnju postavku radio je  fotograf Tomislav Peternek, koji je zajedno sa Tijanom Lubura, jednom od autorki, publici predstavio „Čuvare trenutaka”. Organizator je „Grupa 32” kojoj je podršku dao i „Photowalkers” iz Subotice. Među učesnicima bili su i umetnici iz Republike Srpske, Hrvatske, Engleske i Švedske.

Fotografe različitih generacija i interesovanja povezala je ljubav prema ovoj umetnosti. U njihovim objektivima našao se „Svet oko nas”, što je i naziv zadate teme. Na nju su, kako je pojasnila Lubura, autori odgovarali svako iz svog umetničkog ugla.

– Fotografije su dobile imena kroz koja kao da otvaraju svoju dušu – zastajući pokraj radova svojih kolega objašnjavala je jedna od autorki Ivana Todorović. Posetioci su sa znatiželjom pratili vezu između naslova i fotografije, pa je tako na jednoj ovekovečena monahinja kao „Pastirčeva pastirica”, cvet raspršen na vetru je „Maslačkov ujak”, skitnica sklupčan na zadnjem sedištu autobusa ukazuje na „Bekstvo od stvarnosti”, most i reka prekriveni maglom potvrđuju da su „Uvek jedno pokraj drugog”... Ovo su samo neka od 74 dela koja će publika moći da vidi do 24. juna.

Izvor: Politika Online
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2187
Povezane teme

izložba fotografija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.