• Pregleda: 1378

Izložba crteža i fotografija subotičkih fasada u petak u Savremenoj galeriji

U okviru programa proslave Dana grada, izložba pod nazivom "Subotičke fasade: crteži i fotografije u ogledalu prošlosti" autora Gabora Demetera i Željka Vukelića, biće otvorena u petak, 31. avgusta, u Savremenoj galeriji Subotica, s početkom u 19 časova. Izložba tematizuje subotičke fasade iz perspektive arhitekte i fotografa, reflektujući istoriju našeg grada u savremenom trenutku.
Izložba crteža i fotografija subotičkih fasada u petak u Savremenoj galeriji

Značajan deo svojih karijera, autori izložbe Gabor Demeter (crteži) i Željko Vukelić (fotografije) posvetili su očuvanju kulturne baštine našeg grada, radeći u Međuopštinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture u Subotici.

Na otvaranju izložbe, gostima će se obratiti Arpad Blaško, v.d. direktora Savremene galerije Subotica, a izložbu će otvoriti Miroslava Babić, članica Gradskog veća zadužena za oblast kulture i dr Leda Šiling, direktorka Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture u Subotici.

Tokom trajanja izložbe, organizovaće se prateći programi i radionice, koji će biti blagovremeno najavljeni na sajtu Savremene galerije Subotica, kao i na njenim zvaničnim FacebookInstagram stranicama.

Izložba će biti otvorena do 24. septembra.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.