Komentara: 0
Pregleda: 1988

Izložba crteža i fotografija subotičkih fasada u petak u Savremenoj galeriji

27.08.2018. u 13:04h
Izvor: Subotica.com
U okviru programa proslave Dana grada, izložba pod nazivom "Subotičke fasade: crteži i fotografije u ogledalu prošlosti" autora Gabora Demetera i Željka Vukelića, biće otvorena u petak, 31. avgusta, u Savremenoj galeriji Subotica, s početkom u 19 časova. Izložba tematizuje subotičke fasade iz perspektive arhitekte i fotografa, reflektujući istoriju našeg grada u savremenom trenutku.
Izložba crteža i fotografija subotičkih fasada u petak u Savremenoj galeriji

Značajan deo svojih karijera, autori izložbe Gabor Demeter (crteži) i Željko Vukelić (fotografije) posvetili su očuvanju kulturne baštine našeg grada, radeći u Međuopštinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture u Subotici.

Na otvaranju izložbe, gostima će se obratiti Arpad Blaško, v.d. direktora Savremene galerije Subotica, a izložbu će otvoriti Miroslava Babić, članica Gradskog veća zadužena za oblast kulture i dr Leda Šiling, direktorka Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture u Subotici.

Tokom trajanja izložbe, organizovaće se prateći programi i radionice, koji će biti blagovremeno najavljeni na sajtu Savremene galerije Subotica, kao i na njenim zvaničnim FacebookInstagram stranicama.

Izložba će biti otvorena do 24. septembra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1988
Povezane teme

izložba

dan grada

savremena galerija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.