Komentara: 109
Pregleda: 29115
Video

Izletanje električnog bicikla na glavni put - zamalo velika tragedija!

02.04.2024. u 09:58h
Izvor: Subotica.com
Podelićemo sa vama snimak koji svedoči koliko je malo potrebno da se desi velika tragedija, samo zbog neodgovornosti, neopreznosti a vrlo verovatno i zbog nepoznavanja saobraćajnih pravila.
Izletanje električnog bicikla na glavni put - zamalo velika tragedija!

Juče popodne, na uglu ulica Atile Jožefa i Žarka Zrenjanina, naša sugrađanka se kretala automobilom na saobraćajnici sa pravom prvenstva. Na pomenutoj raskrsnici iz sporedne ulice su joj izletela dva mladića na električnom biciklu. Zahvaljujući brzoj reakciji i prisebnošću, sugrađanka je uspela da izbegne ono najgore. Rizikujući svoj život skrenula je automobil i u uskoj ulici, bez mnogo manevarskoj prostora, sa vozilom snažno udarila u zid kuće. Srećom. sugrađanka pri ovom udarcu, iako uznemirena zbog pretrpljenog stresa, nije pretrpela teže povrede, dok su dva mladića nakon blagog izbegavanja nadolazećeg automobila nastvila dalje, kao da se ništa nije desilo.

Vidno revoltirana, ali zahvalna što niko nije povređen, naša sugrađanka se obratila javnosti i obavestila da policija već traži ovu decu. Na snimku koji nećemo u celosti objaviti vide se dečaci na električnom biciklu, bez sumnje svesni šta su uradili, kako se udaljavaju sa mesta nezgode, bez zaustavljanja i provere da li je vozaču automobila potrebna pomoć.

Izletanje električnog bicikla na glavni put - zamalo velika tragedija!Naša sugrađanka, kao i mnogi od nas, postavlja naglas pitanje - šta ružno treba da se desi da bi se zakonodavac ozbiljnije pozabavio problemom učesnika u saobraćaju konkretno električnih bicikala ili trotineta, u smislu da ih ili izoluje ukoliko ne poseduju osnove poznavanja saobraćajnih propisa, pogotovo za vozila koja mogu da razvijaju veću brzinum ili da ih edukuje pod premisom obavezno, ne bi li učinili sve bezbednijim, svakako odgovornijim.

Ovde su posledice bile "samo" materijalna šteta na automobilu i kući, ne računajući bes i uznemirenost, ali da je bilo za nijansu drugačije u trenutku moglo se desiti nešto mnogo gore sa mnogo težim posledicama.

Zato apelujemo na pre svega roditelje koji kupuju ili dozvoljavaju korišćenje ovakvih električnih bicikala, da ulože i određeno vreme, da edukuju decu, da ih uvek upozoravaju na potencijalne opasnosti. Dragi roditelji, dok je vreme učinite sve što je do vas!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 1 dan
Komentara: 109
Pregleda: 29115
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.