Komentara: 19
Pregleda: 3111

Izlet dece koja uče Bunjevački govor

04.06.2012. u 17:30h
Izvor: RTV Yueco
Više od 270 dece koja uče Bunjevački govor sa elementima nacionalne kulture juče su u organizaciji Bunjevačkog nacionalnog saveta boravili u Somboru na jednodnevnom izletu. Na izletu je proslavljen I četvrti rođendan dečjeg lista koji izlazi u Bunjevačkim novinama - “Tandrčka”.
Izlet dece koja uče Bunjevački govor

Oko 300 dece u subotičkim školama uči Bunjevački govor sa elementima nacionalne kulture. Tradicionalno, pred kraj svake školske godine od kada je ovaj jezik uveden kao predmet u škole, Nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine organizuje jednodnevni izlet za decu. Ovog puta deca su posetila bratski grad Sombor gde su se upoznali sa znamenitostima grada, a jedan deo dana su proveli na salašu gde su imali priliku da se upoznaju sa svim elementima života na salašu.

Na izletu je “Tandrčak” proslavio četvrti rođendan. “Tandrčak” je dečji list koji izlazi u okviru “Bunjevačkih novina” i obraća se školskoj populaciji.

Bunjevački govor sa elemetina nacionalne kulture uveden je u subotičke škole, školske 2007/2008. godine kao fakultativan predmet. Bunjevački govor uči se u 10 subotičkih osnovnih škola.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 3111
Povezane teme

bunjevački govor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.