Komentara: 6
Pregleda: 4057

Izgradnja kolektora 7 i 5 u Željezničkom naselju

15.04.2013. u 16:44h
Izvor: RTV City
Stanovnici MZ „Željezničko naselje“ nadaju se da će uskoro biti rešeni problemi oko izgradnje sekundarne kanalizacione mreže. Predstavnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ obećavaju nastavak izgradnje kolektora 5 i 7 i nastavak izgradnje vodovodne mreže u nekoliko ulica.
Izgradnja kolektora 7 i 5 u Željezničkom naselju

Višedecenijski problemi ove MZ posebno su izraženi u vreme velikih padavina i povezani su sa lošom putnom mrežom, visokim nivoom podzemnih voda i malim brojem priključaka na kanalizaciju. Prošle nedelje održan je sastanak predstavnika MZ sa gradonačelnikom i predstavnicima Direkcije za izgradnju gde su izneti problemi i planovi za rešavanje pitanja putne mreže. Za dve nedelje najavljen je još jedan sastanak na istu temu.

Na današnjoj prezentaciji predstavnici „Vodovoda i kanalizacije“ govorili su o planovima u narednih par godina, posebno oko izgradnje sekundarne kanalizacione mreže, za šta su zainteresovane i susedne MZ Kertvaroš, Mali Radanovac i Makova Sedmica. Građani Željezničkog naselja su u prošlogodišnjoj anketi, gotovo stoprocentno, izrazili želju da budu priključeni na buduću infrastrukturnu mrežu.

Pitanja koja su predstavnici MZ postavili odnose na uglavnom na kolektore 5 i 7 pri čemu je kolektor 7 samo osnova za priključenje jer ide do prvih kuća u Nevesinjskoj ulici. Međutim, ima još dosta otvorenih pitanja.


Petar Doroslovački, potpred. Skup. MZ „Željezničko naselje“

„Predviđeno je i 10 kilometara sekundarne kanalizacione mreže ali još uvek ne znamo da li je u tim sekundarnim kanalizacionim vodovima obuhvaćen i Kireški put kao i ulica 51. divizije. Oko kolektora 5 postoje dva bitna pravca. To su ulica Jovana Mikića i Milutina Uskokovića. Sa tim ulicama moguće je rešiti i niz paralelnih ulica.“

Gradski budžet i sredstva JKP nisu dovoljna za sve potrebe stanovnika ali postoji mogućnost da dodatna sredstva budu obezbeđena putem Fonda za kapitalne investicije. Predstavnici Vodovoda su putem prezentacije planova upoznali građane da li će imati priliku da se priključe na vodovodnu mrežu.


Valerija Tot Godo, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“

„Imamo izuzetnu mogućnost, izvanredan aranžman sa EBDR bankom (Evropska banka za obonovu i razvoj) gde smo obezbedili dovoljna sredstva za kolektore 5 i 7 kao i za širenje sekundarne mreže.“

U Direkciji za izgradnju kažu da će uskoro biti završen Čordaški put kao i izgradnja trotoara a regulacija kružnog toka na Majšanskom putu, osvetljenje ulica i niz drugih pitanja spadaju u prioritete grada ali sredstava nema dovoljno za sve. Problem je i nezavršena regulacija većeg broja ulica što je delom vezano i za problem nelegalne gradnje. Do juna će pitanje kolektora 7 proći javnu nabavku a do sledeće godine projekat bi trebao da bude dovršen. Izgradnja prema ostalim planovima trebalo bi da se realizuje u naredne dve do tri godine.


Snežana Pejčić, v.d. direktora JP „Direkcija za izgradnju“

„Što se tiče posipanja ulica tucanikom, imate zahtev za pozamašan broj ulica. Sredstva koja su za sada obezbeđena na nivou celog grada iznose 5 miliona dinara, što nije dovoljno. Učinićemo sve što je u našoj moći da tamo gde su problemi najveći nešto i učinimo.“

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4057
Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

petar doroslovački

Snežana Pejčić

željezničko naselje

izgradnja kolektora

valerija tot godo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.