Komentara: 9
Pregleda: 21598
Foto

Izgoreli domaćinstvo i radionica, velika materijalna šteta, nema stradalih

20.09.2020. u 15:43h
Izvor: Subotica.com
Oko 15 časova u Ulici dr Ferenca Bodrogvarija, MZ Zorka, zapalilo se porodično imanje. Gust crni dim video se praktično iz svih delova grada. Kuća, automehaničarska radiona i nekoliko automobila su u potpunosti izgoreli, velika je materijalna šteta ali srećom nije bilo žrtava.
Izgoreli domaćinstvo i radionica, velika materijalna šteta, nema stradalih

Kako saznajemo u pitanju je porodično gazdinstvo koje je u okviru svog imanja ima i automehaničarsku radnju, a po prvim informacijama potpuno je izgorelo 6-7 automobila.

Građani sa kojima smo razgovarali su posvedočili da je požar brzo planuo, a da je u jednom momentu eksplodirala najverovatnije butan boca, koja je odskočila visoko u vazduh, uz jak prasak.

Na licu mesta saznajemo da je u tom domaćinstvu živelo više porodica, rodbinski povezano, ali srećom zbog prisebne reakcije i brze evakuacije nije bilo fatalnih ishoda. Hitna pomoć je ukazala pomoć šesnaestogodišnjem dečaku kojem su utvrđene opekotine prvog stepena, ali i nekolicini drugih zbog  gutanja dima, dok su ostali članovi koji su se tamo zatekli na sigurnom.

Na mestu gde je došlo do požara vrlo brzo su stigle ekipe vatrogasaca i hitne pomoći. Na lokaciji vatrogasci-spasioci pokušavaju da obuzdavaju vatrenu stihiju sa, za sada, tri vozila, dok su medicinske ekipe u pripravnosti.

S obzirom da je na tom delu mnogo suve trave, a kuće su blizu jedna drugoj, komšije su se brzo organizovale da i same pomognu u sprečavanju širenja požara na njihove domove.

Sumnja se da je uzrok požara vatra koja je planula u zarasloj travnatoj površini, a koja se vrlo brzo proširila na domaćinstvo koje je najviše stradalo u požaru.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 6 dana
Komentara: 9
Pregleda: 21598
Povezane teme
požar gašenje požara
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.