Komentara: 13
Pregleda: 4628

Izborna skupština FK "Bačka 1901" završena prekidom

05.12.2014. u 22:37h > 06.12.2014. u 16:47h
Izvor: Subotica.com
U Novoj opštini danas je trebalo da bude održana vanredna sednica Skupštine FK "Bačka 1901" na kojoj se trebala razmatrati samo jedna tačka dnevnog reda, ali već u uvodnim minutima moglo je da se nasluti da se neće završiti konstruktivnom polemikom i planiranim izborom novog prvog čoveka kluba.
Izborna skupština FK "Bačka 1901" završena prekidom

Sednica je prekinuta posle pola časa pošto se članovi Skupštine nisu mogli dogovoriti oko prvog koraka - verifikacije komisije za izbor novog predsednika, a nakon što je usvojena ostavka dosadašnjeg, Zorana Mandića, u procesu izbora za novog predsednika trebala su da se suprotstave dva kandidata, pomenuti Mandić i Dragoslav Radonjić, koji je u proteklom periodu vršio funkciju zamenika predsednika Skupštine. 

Dve jasno sukobljene strane (članovi Skupštine) tumačile su Statut kluba na sebi logičan način, te je ova druga strana pokušavala da nametne svoje, pa je posle žustre rasprave, neprikladnih dobacivanja i neparlamentarnog odnosa članova jedino preostalo da se sednica prekine, a datum novog održavanja će biti naknadno saopšten.

Fudbaleri Bačke 1901 će do sredine marta biti na zimskoj pauzi, a u tom periodu očekuje se da će se ipak naći rešenje za ovu komplikovanu situaciju, te da će se fudbaleri moći fokusirati samo na teren, a da će uprava raditi na iznalaženju rešenja za bolje funkcionisanje najstarijeg fudbalskog kluba u Srbiji.

U našu redakciju danas, 6. decembra, pristigla su dva saopštenja vezana za FK "Bačka 1901" i jučerašnju situaciju  - prvo koje je potpisao predsednik Skupštine Šandor Kalmar i koje prenosimo u celosti:

Nakon što je 19.08.2014g predsednik UO fk Bačke Zoran Mandić podneo neopozivu ostavku, upravni odbor je doneo odluku da se ne saziva skupština kluba po tom pitanju. Kao razlog saopšteno je da je prvenstvo već započelo, te da se u interesu igrača i struke vanredna skupština održi po završetku jesenjeg dela prvenstva i to čim se ukaže zgodna prilika. Takođe je odlučeno na istom upravnom odboru da klub od 19-og avgusta vodi  ostatak UO i tročlana komisija na čelu ovog organa, i to u sastavu: Šandor Kalmar – predsednik skupštine, Ivan Stantić – podpredsednik i Dragoslav Radonjić podpredsednik. Nakon odigranog poslednjeg prvenstvenog kola, sva tri aktiva kluba: radna zajednica, veterani i navijači, bili su upoznati da će se početkom decembra održati vanredna izborna skupština fk Bačke. Te da ovi aktivi pripreme svoje članove za istu. Potom je UO doneo odluku da se 05.12.2014g održi vanredna izborna skupština sa jednom jedinom tačkom dnevnog reda, a to je usvajanje ostavke Zorana Mandića i izbor novog predsednika UO.

Na samoj vanrednoj skupštini, tačnije još kod određivanja verifikacione komisije došlo je do žučne rasprave. Naime veterani su samoinicijativno, mimo statuta kluba pokušali da promene svoja četiri člana skupštine iz izvršnog odbora veterana. Bili su upozoreni da oni mogu dati samo predlog o promeni tih članova, a da konačnu odluku može doneti skupština kluba. I to ne na ovom vanrednom zasedanju (pošto ta tačka nije bila predviđena dnevnim redom). Nezadovoljni statutarnim objašnjenjem počeli su se ne primereno ponašati, galamiti, vikati i pretiti...A, kada su se u tu raspravu umešali i gosti skupštine (koji uzgred rečeno i nisu imali pravo da govore), postalo je jasno da je nastavak skupštine nemoguć.

Žao nam je (pomalo i sramota) što je do svega ovoga došlo. Sada će upravni odbor razmatrati mogućnost zakazivanja ponovne vanredne izborne skupštine. Trebaće malo vremena da se smire strasti. Da aktiv veterana uvidi svoju grešku, a mi nameravamo da se pod hitno obratimo organima FSV-a, kako bi nam pomogli u ovoj situaciji njihovim stručnim tumačenjem statuta. Kao najstariji klub u državi očekujemo punu i stručnu pomoć FSV. Naročito kada postoje jasne indicije da politika želi da se umeša u rad našeg kluba.

Saopštenjem se oglasio i aktiv veterana koje je potpisao Zoran Mandić, predsednik kluba u ostavci, ujedno i kandidat za novi mandat na čelu kluba. Saopštenje takođe prenosimo u celosti.

Poštovani sportski prijatelji, obaveštavamo Vas da je na sednici Skupštine fudbalskog kluba “BAČKA 1901” (Subotica) održanoj 05.12.2014. godine, zbog nepoštovanja odredbi Statuta kluba došlo do prekida izborne skupštine, u smišljenoj režiji nekih delegata skupštine. Aktiv veterana F.K.”BAČKA 1901” traži od predsednika skupštine da sazove novu izbornu skupštinu ili istu raspusti i sazove nove izbore. Izbornu skupštinu kluba organizovati što pre jer klub nema rukovodstvo , kako bi oformili novo rukovodstvo i organe kluba. Želja aktiva veterana F.K.”BAČKA 1901” (Subotica) je da se uz poštovanje radno-pravnih odnosa klub postavi na “čvrste temelje” i time obezbedi stabilno funkcionisanje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 4628

Povezane vesti

Povezane teme

fk bačka 1901

fudbalski klub bačka 1901

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.