Komentara: 21
Pregleda: 7232
Foto

FK "Bačka 1901" dobila privremenog predsednika

16.01.2015. u 20:12h
Izvor: Subotica.com
Na vanrednoj Izbornoj skupštini Fudbalskog kluba Bačka 1901, održanoj tokom poslepodneva, pred članovima je bila samo jedna tačka dnevnog reda - izbor predsednika Upravnog odbora, ali ponovo nisu uspeli da je završe do kraja, pa je tako Dragoslav Radonjić izabran za vršioca dužnosti do kraja tekućeg prvenstva (jun).
FK "Bačka 1901" dobila privremenog predsednika

Nakon duže rasprave između članova Skupštine zbog neusvajanja promene članova u Aktivu veterana (razlog prekida  Skupštine u decembru 2014. godine) Aktiv veterana je napustio sednicu.

Od 40 članova, koliko broji Skupština Bačke ostala su 22 prisutna, što je ispunjavalo kvorum i mogućnost izabere predsednik. Usledilo je glasanje za predsednika Upravnog odbora gde je bio samo jedan kandidat Dragoslav Radonjić, na predlog Radne zajednice i Aktiva navijača. Od prisutna 22 člana, 18 je dalo podršku imenovanom, dok su 4 bila uzdržana.

Zbog nedovoljnog broja glasova, jer je bio manji od polovine, predloženo je da se postojećem Izvršnom odboru da mandat do kraja tekućeg prvenstva. Za to nisu bila potrebna 22 glasa, već većina prisutnih.

Usledilo je glasanje za funkciju privremenog vršioca dužnosti. Podršku dosadašnjem podpredsedniku Kluba Radonjiću većina je dala podršku da predsedava Klubom do naredne vanredne Izborne Skupštine koja će biti održana po okončanju prvenstvene sezone u Srpskoj ligi, grupa Vojvodina, gde se Bačka 1901 takmiči, tačnije u junu mesecu tekuće godine.

FK "Bačka 1901" dobila privremenog predsednika

Dragoslav Radonjić

Poslednje okupljanje završeno prekidom posle pola časa

Da podsetimo, izborna skupština najstarijeg srpskog kluba prekinuta je 5. decembra prošle godine posle samo pola časa pošto se članovi Skupštine nisu mogli dogovoriti oko prvog koraka - verifikacije komisije za izbor novog predsednika. Dve sukobljene strane (članovi Skupštine) tumačile su Statut kluba na sebi logičan način, ništa drugačije nego danas, pa je tada posle žustre rasprave, neprikladnih dobacivanja i neparlamentarnog odnosa članova jedino preostalo da se sednica prekine.

Izvor: Subotica.com
Izborna skupština FK "Bačka 1901" Izborna skupština FK "Bačka 1901" Izborna skupština FK "Bačka 1901" Izborna skupština FK "Bačka 1901" Izborna skupština FK "Bačka 1901" Izborna skupština FK "Bačka 1901" Izborna skupština FK "Bačka 1901" Izborna skupština FK "Bačka 1901"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 21
Pregleda: 7232

Povezane vesti

Povezane teme

fk bačka 1901

fudbalski klub bačka 1901

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.