Komentara: 12
Pregleda: 4390

Izbledela horizontala signalizacija

23.07.2013. u 18:00h
Izvor: RTV Yueco
Horizontalna signalizacija na putevima u Subotici, odnosno signalizacija kao što su pešački prelazi i trake koje usmeravaju vozila na raskrsnicama, već mesecima su u veoma lošem stanju.
Izbledela horizontala signalizacija

Iako je Grad još u februaru raspisao javnu nabavku za obeležavanje ove signalizacije, Komisija za zaštitu prava ponuđača još uvek nije donela rešenje, iako je izabran izvođač radova, pa tako ni Subotica još uvek nije dobila horizontalnu signalizaciju. Ovaj problem možda nije toliko primetan samim Subotičanima koji u gradu voze već po automatizmu, koliko vozačima koji dolaze u naš grad.

Željko Ivković je dugogodišnji taksista koji dnevno provode nekoliko sati vozeći se po gradu. Željko kaže da izbledela horizontalna signalizacija stvara probleme u saobraćaju, pogotovo onima koji ne poznaju dovoljno naš grad.

Javna nabavka za izvršenje radova raspisana je još u februaru. Direkcija je bila u obavezi da mesec dana drži otvoren postupak javne nabavke pre nego što bude objavljena u službenom glasniku, nakon čega se javilo tri potencijalna izvođača radova.

Najpovoljni izvođač je izabran za nešto manje od 3 miliona dinara, ali je onda uložen zahtev za zaštitu prava ponuđača, od strane Komisije za zaštitu prava ponuđača.

Iako su iz Direkcije poslali nekoliko urgencija komisiji u Beograd, nikakv odgovor još nisu dobili. I sve dok iz Beograda ne stigne odobrenje, Subotičani neće imati horizontalnu signalizaciju, koja će vožnju otežeti i samim Beograđanima, ukoliko posete naš grad.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 4390

Povezana vest

Povezane zviždaljke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.