Komentara: 4
Pregleda: 3470

Izabrano novo rukovodstvo Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga

16.10.2015. u 15:22h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće sinoć je održana druga izborna Skupština Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo a potom su definisane osnovne smernice rada i planovi za naredne dve godine.
Izabrano novo rukovodstvo Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga

Savez će voditi Upravni odbor za čijeg predsednika je ponovo izabran Saša Gravorac, koji sada ima jednog zamenika i pet potpredsednika. Izabrani su članovi Nadzornog odbora na čijem čelu će biti Srđan Rastović, predsednik Skupštine udruženja Milenko Tanasić, a formirana su i tri saveta – za projekte, za mlade i za očuvanje istorijske građe.

Po rečima Saše Gravorca, predsednika UO, definisano je 20 ciljeva koje SSU treba da realizuje u narednom periodu.

- Tu su očuvanje i dalji razvoj manifestacije „Zavičajni dani“, formiranje kalendara manifestacija svih udurženja i obeležavanje značajnih datuma, osnivanje KUD-a, saradnja sa dijasporom, jačanje projektnih aktivnosti... - najavio je Gravorac. - Planiramo i da pokrenemo inicijativu za podizanje spomenika srpskim žrtvama u ratovima u poslednjoj deceniji minulog veka, obratićemo se lokalnoj samoupravi za dozvole i lokaciju, a mi ćemo se pobrinuti za obezbeđivanje finansijskih sredstava. Pred nama je dosta posla, a najznačajniji zadatak nam je da sačuvamo jedinstvo srpskog naroda.

U Savezu srpskih udruženja je trenutno devet udurženja, a sinoć je u status posmatrača primljen Kulturni centar “Car Dušan Silni” iz Feketića.

Izbornoj skupštini prisustvovao je i Ilija Maravić, predsednik gradskog parlamenta, koji je podsetio na značaj ovakvih udruženja i poželeo SSU još više članova i još bogatije „Zavičajne dane“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3470

Povezana vest

Povezane teme

savez srpskih udruženja severnobačkog okruga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.