Komentara: 1
Pregleda: 2334
Foto

Izabrani najbolji radovi konkursa u okviru 4. "Dana karikature"

04.09.2018. u 18:17h
Izvor: Subotica.com
Izborom najboljih radova juče su počeli četvrti po redu Dani karikature-Subotica 2018. Jednoglasnom odlukom žirija prvo mesto pripalo je Goranu Čeličaninu iz Varvarina.
Izabrani najbolji radovi konkursa u okviru 4. "Dana karikature"

Od oko 150 radova, koji su pristigli na Četvrti konkurs savremene srpske karikature, čija je tema ove godine bila „Vitezovi vina“, žiri je za najbolju karikaturu izabrao rad „Srce“ Gorana Čeličanina. Druga nagrada pripašće poznatom karikaturisti NIN-a, Jugoslavu Vlahoviću, dok će treća nagrada biti dodeljena Lazi Srdanoviću - Dikanu, crtaču karikatura i stripova u Politikinom zabavniku. Subotički Red vitezova vina specijalnu nagradu za karikaturu dodeliće mladoj subotičkoj autorki Kristini Radojčin.

Članovi žirija su poznati karikaturista Milenko Kosanović, koji je predsednik žirija, vajar Savo Halugin, predsednik Reda vitezova vina, Dragutin Miljković, direktor Novih Subotičkih novina, Vlado Tomić, glavni urednik, Lazarela Marjanov i Milutin Mitrić, novinar.

- Ovo je četvrti put da se na naš konkurs prijavljuje skoro kompletna elita srpske karikature. Ove godine imali smo veliki broj autora iz inostranstva, iz zemalja bivše Jugoslavije, Ukrajine, Azerbejdžana, što je preduslov da subotički Salon karikature uz pomoć Grada preraste u međunarodnu kulturnu manifestaciju. Posle teških političkih i socijalnih tema, sa kojima svakodnevno živimo, ovogodišnji konkurs imao je zadatak da zasmeje sve ljubitelje karikature. Teško je zamisliti život bez smeha, pa smo zato imali temu „Vitezovi vina“, a sve povodom vinskih svečanosti. Vino i karikatura imaju dosta zajedničkog, pre svega istinu. „In vino veritas veritas“ ili u vinu je istina. Kao i u karikaturi. O čemu drugi ćute, karikatura govori i to slikom bez reči. Nagrađene karikature i sve pristigle na konkurs su do kraja u temi i mnoge od njih će građane zasmejati, ali i naterati ih da se zamisle - rekao je Kosanović.

Izabrani najbolji radovi konkursa u okviru 4. "Dana karikature"

Nagrade će svečano biti uručene na otvaranju manifestacije „Berbanski dani“ u subotu u 12 časova na Velikoj terasi, na Paliću. Posetioci manifestacije će imati priliku da se druže sa najboljim karikaturistima, kao i da im poziraju.

Izvor: Subotica.com
Zasedanje žirija u konkursu akcije "Dani savremene srpske karikature" Zasedanje žirija u konkursu akcije "Dani savremene srpske karikature" Zasedanje žirija u konkursu akcije "Dani savremene srpske karikature" Zasedanje žirija u konkursu akcije "Dani savremene srpske karikature" Zasedanje žirija u konkursu akcije "Dani savremene srpske karikature" Zasedanje žirija u konkursu akcije "Dani savremene srpske karikature" Zasedanje žirija u konkursu akcije "Dani savremene srpske karikature" Zasedanje žirija u konkursu akcije "Dani savremene srpske karikature"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2334
Povezane teme

dani karikature

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.