Komentara: 83
Pregleda: 16879

Izabran izvođač za rekonstrukciju Trga i izgradnju fontane, vrednost radova više od milion evra

10.12.2019. u 14:40h
Izvor: Subotica.com
Nakon sprovedenog postupka javne nabavke, ugovor je dodeljen grupi izvođača koju čine "Alex engineering & construction" iz Beograda, Samostalna građevinska radnja razvoj "Marković" iz Krupnja i "ADC energo koncept" iz Novog Sada. Od trenutka uvođenja u posao, odabrana grupa izvođača imaće na raspolaganju 180 kalendarskih dana za završetak radova.
Izabran izvođač za rekonstrukciju Trga i izgradnju fontane, vrednost radova više od milion evra

Na konkurs je pristigla samo ponuda navedene grupe izvođača, koji su procenili vrednost radova na nešto više od 123 miliona dinara bez PDV-a, a kako je kriterijum za dodelu ugovora bila ekonomski najpovoljnija ponuda, koja uz najnižu ponuđenu cenu podrazumeva i najviši ponuđeni garantni period, grupa izvođača dala je 15 godina garancije na izvedene radove i ugrađenu opremu. Komisija za javnu nabavku je ovu ponudu ocenila kao prihvatljivu i dodelila ugovor grupi izvođača, a trenutno teče rok za podnošenje žalbi, nakon čega bi trebalo da se pristupi zaključivanju ugovora.

Istovremeno s ovom, raspisana je i javna nabavka za građevinski, mašinski i elektro nadzor, čije otvaranje pristiglih ponuda je bilo u ponedeljak, kao i nabavka usluga izrade plana preventivnih mera i usluge koordinatora za bezbednost i zdravlje na radu, koja je okončana krajem novembra dodelom ugovora firmi "Kopering" iz Petrovaradina u vrednosti od 232 hiljade dinara bez PDV-a.

Iz Sekretarijata za investicije i razvoj kažu da radovi na rekonstrukciji Trga i izgradnji fontane neće početi sve dok se nabavke ne okončaju i zaključe ugovori sa izvođačima, kao i da postoji mogućnost da vremenske prilike utiču na početak radova.

Odluka je donesena, što je pozitivna stvar. Čekamo još da se javna nabavka za nadzor završi, pošto bez toga ne možemo uvesti izvođača u posao. Otvaranje pristiglih ponuda je bilo juče i čekamo stručnu ocenu Komisije, što će takođe biti završeno u predviđenom zakonskom roku. Naravno, i vremenske prilike će nešto diktirati, jer smo u zimskom periodu, tako da je uvođenje u posao dan kada počinju radovi, a to će sigurno biti nešto realno što će odgovarati izvođaču i nama kao naručiocima - kaže Nebojša Pejčić, šef Službe za tehničku pripremu investicionih projekata u Sekretarijatu za investicije i razvoj.

Podsetimo, rekonstrukcijom Trga biće obuhvatićena površina od oko 3.300 metara kvadratnih, koja će biti podeljena na tri celine - "vodenu igru" ili parternu fontanu, tri bazena sa "mirnom vodom" i zeleni deo sa žardinjerama, klupama, travom i cvećem.

Projektom je predviđena izgradnja u tri faze, koje će se izvoditi istovremeno. Prva faza će obuhvatiti radove na "vodenoj igri", odnosno parternoj fontani, tehničkoj etaži, popločanju Trga i žardinjera, u drugoj fazi će se postavljati usmerene mlaznice (Rainbow-jet), dok će se u trećoj fazi izvoditi radovi na bazenima sa "mirnom vodom".

Na određenim mestima je projektovano i postavljanje posuda za otpad, zaštitnih stubića, reklamnog stuba i štitnika za postojeće drveće, dok će prema Narodnom pozorištu biti napravljena kružna staza sa različitom geometrijom pri krajevima. Posebna pažnja biće posvećena osvetljenu Trga oko fontane, gde je predviđeno postavljanje 15 kandelabera, po zoru na postojeće.

Od trenutka uvođenja u posao, odabrana grupa izvođača imaće na raspolaganju 180 kalendarskih dana za završetak radova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 3 dana
Komentara: 83
Pregleda: 16879
Povezane vesti
Povezane teme
zelena fontana subotica sudbina zelene fontane rekonstrukcija fontane sekretarijat za investicije i razvoj
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.