Komentara: 0
Pregleda: 3860

"Iza brda" - najbolji film Festivala evropskog filma Palić 2012

20.07.2012. u 17:40h
"Iza brda" - najbolji film Festivala evropskog filma Palić 2012

Međunarodni žiri Festivala koji je radio u sastavu: Mira Furlan, Ahmet Bojaciglou, Aleksandra Dalstrom, Gabrijel Krancelbinder i Bojan Ž. Bosiljčić je Zlatni toranj za najbolji film dodelio turskom filmu „Iza brda“, u režiji Emina Alpera, dok je Palićki toranj za najbolju režiju dodeljen austrijsko - nemačko - francuskom filmu „Raj:Ljubav“.

Međunarodni žiri kritike takmičarskog programa „Paralele i sudari“ 19. Festivala evropskog filma Palić, pošto je odlgedao 10 filmova iz pomenute selekcije, nagradu za najbolji film je dodelio estonskom filmu „Idiot“, dok je specijalnu nagradu dobio litvansko-francuski film „Nestajući talasi“ u režiji Kristine Buožite.

Sledeće godine Festival evropskog filma Palić slavi jubilej od 20. godina. Festival će biti održan od 13.-19.jula 2013. godine, a sumirajući ovogodišnje devetnaesto izdanje Festivala, direktor Radoslav Zelenović je istakao da imaju više nego dovoljno razloga da veruju da je ovaj najbolji do sada.

Zlatni toranj za turski film "Iza brda"

Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3860
Povezane teme

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

zlatni toranj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.