Komentara: 4
Pregleda: 2126

Iz Pokrajine preko milion dinara za unapređenje institucionalnih i upravljačkih kapaciteta

05.09.2014. u 15:59h
Izvor: Subotica.com
Pokrajinski sekretar Branislav Bugarski uručio je danas ugovore o sufinansiranju unapređenja institucionalnih i upravljačkih kapaciteta u jedinicama lokalnih samouprava u AP Vojvodini, predstavnicima 28 gradova i opština. Od ukupno 47 miliona dinara opredeljenih iz budžeta Pokrajine za ovu namenu Grad Subotica je dobio 1.110.000,00 dinara. Ispred Gradske uprave Subotice ugovor je potpisala Marija Ušumović Davčik, načelnica GU.
Iz Pokrajine preko milion dinara za unapređenje institucionalnih i upravljačkih kapaciteta

Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu sufinansirao je projekte lokalnih samouprava u ukupnom iznosu od oko 47 miliona dinara, sa ciljem da se zaokruži Vojvođanski standard, navodi se u saopštenje Pokrajinskog sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

"Ovim zaokružujemo komponente koje želimo da realizujemo u svim gradovima i opštinama u Vojvodini, a to su: strategija razvoja, kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i sistem 48 sati. Time nastojimo da pružimo podršku za rekonstrukciju i razvoj uslužnih centara kako bi bili što bolji servis svojih građana", istakao je Bugarski.

Prema njegovim rečima, kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, u određenom obliku, postoje u svakom gradu i opštini, sistem 48 sati nemaju dve opštine, a strategija razvoja nedostaje još u 3 lokalne samouprave. Bugarski je najavio da će već od sledeće nedelje krenuti program pružanja podrške lokalnim samoupravama kako bi se prilagodile programskom budžetiranju, što će biti organizovano u okviru 9 radionica sa po 5 opština.

Na konkursu, za koji je pokrajinski sekretar Bugarski danas potpisao ugovore sa predstavnicima gradova i opština, bilo je i nekoliko međuopštinskih projekata.

"U okviru jednog projekta sarađivalo je 9 opština po pitanju razvoja turizma, a imamo i jedan projekat u Sremu, oko koga se okupilo 5 lokalnih samouprava, a tiče se prečišćavanja otpadnih voda", pohvalio je Bugarski ovu inicijativu saradnje gradova i opština oko rešavanja zajedničih pitanja.

Konkurs o sufinansiranju unapređenja institucionalnih i upravljačkih kapaciteta u jedinicama lokalnih samouprava u Vojvodini završen je 11. Jula 2014. Godine, a pravo učešća su imale lokalne samouprave sa teritorije Vojvodine.

Sredstva su odobrena u proseku u iznosu od 1.2 miliona dinara i to sledećim opštinama i gradovima: Žitište, Plandište, Sečanj, Bački Petrovac, Čoka, Kovačica, Nova Crnja, Bela Crkva, Opovo, Kovin, Temerin, Novi Kneževac, Stara Pazova, Zrenjanin, Novi Bečej, Kula, Inđija, Mali Iđoš, Apatin, Bačka Topola, Odžaci, Ada, Sombor, Kanjiža, Pančevo, Senta i Sremska Mitrovica koja je dobila ubedljivo najveća sredstva u iznosu od 6.125.000 dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2126
Povezane teme

marija ušumović davčik

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.