Komentara: 4
Pregleda: 5231
Foto

Iz pokrajine podrška ustanovama socijalne zaštite

24.01.2017. u 13:50h
Izvor: Subotica.com
Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić, posetio je danas Geronotološki centar, obišao radove na renoviranju i održao radni sastanak sa predstavnicima gradskih ustanova i organizacija u oblasti socijalne zaštite.
Iz pokrajine podrška ustanovama socijalne zaštite

Gerontološki centar u svoja tri domska objekta raspolaže kapacitetom od 530 korisnika. Osim smeštajem starih i nemoćnih,, ova ustanova bavi se i negom i pomoći u kući u okviru koje je zaposleno 73 radnika koji se brinu za oko 840 sugrađana. Gerontološki centar ima ukupno 306 zaposlenih, od kojih 233 se finansira od domskog smeštaja, dok 73 plate prima iz budžeta lokalne samouprave.

Član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja, Ilija Đukanović, istakao je da je Grad Subotica i ove godine u budžetu izdvojio značajna sredstva za otvorenu zaštitu, pre svega za službu za kućnu negu, a ta cifra iznosi oko 38 miliona dinara. Ukupni planirani rashodi i izdaci za ovu godinu su od 4,72 odsto budžeta.

Govoreći o podršci pokrajinske vlade projektima socijalne zaštite Vuletić je istakao potrebu da se što češće održavaju sastanci sa predstavnicima socijalnih ustanova kako bi se iz prve ruke upoznali sa svim problemima i potrebama, a kako bi se zajednički krenulo u rešavanje tih problema.

Pokrajinski sekretar je rekao je da Gerontološki centar u Subotici jedan od većih u Vojvodini, da dobija značajna sredstva od pokrajine, ali i da se poslednjih nekoliko godina grad dosta uključio po tom pitanju.

Na sastanku su prisustvovali Predrag Vuletić (pokrajinski sekretar), Palimir Tot (zamenik pok. sekretara), Petar Balažević (direktor Gerontološkog centra Subotica), Ilija Đukanović (član GV zadužen za socijalna pitanja), Siniša Trajković (Crveni krst Subotica), Miroslava Bagavac (Centar za socijalni rad Subotica), Nenad Kozmora (Dom "Kolevka") i Snežana Marić (direktorka fonda PIO).

Iz pokrajine podrška ustanovama socijalne zaštite

Pokrajinski sekretar naglasio je potrebu da se građani udruže sa inspekcijskim službama u cilju otkrivanja ilegalnih objekata u kojima se vrši socijalan zaštita mimo dozvola nadležnih organa i koji su potencijalna bezbednosno problematična mesta.

- Subotica je među problematičnijim veći gradovima kada je u pitanju postojanje ilegalnih domova.  Samo tokom prošle godine zatvoreno ih je 7, a unazad tri godine čak 18. Apelujem na sve građane, ne samo Subotice nego i na celoj teritoriji pokrajine i republike da pomognu u otkrivanju ilegalnih domova. Neka nam jave čak i ako sumnjaju, mi ćemo to proveriti i delovati u skladu sa situacijom - rekao je Vuletić

Po rečima pokrajinskog sekretara iz budžeta APV prošle godine izdvojeno je oko 4,5 miliona dinara u opremanje 6. sprata Gerontološkog centra, a ukupno 39 miliona sa sredstvima iz republike.

- Želim da pohvalim pre svega direktora ove ustanove koji je tokom prošle godine odoleo svim izazovima i pokazao između ostalog solidarnost prema državi. Danas smo obišli sve spratove u Gerontološkom centru Subotica, mogli ste da vidite da su uslovi za boravak starih i nemoćnih odlični, a da će ono što je predviđeo da se uradi (6. sprat) biti završeno u najkraćem mogućem roku, u narednih mesec do dva - izjavio je Vuletić.

Iz pokrajine podrška ustanovama socijalne zaštite

Izvor: Subotica.com
Poseta pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku Gerontološkom centru Poseta pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku Gerontološkom centru Poseta pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku Gerontološkom centru Poseta pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku Gerontološkom centru Poseta pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku Gerontološkom centru Poseta pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku Gerontološkom centru Poseta pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku Gerontološkom centru Poseta pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku Gerontološkom centru
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 5231

Povezana vest

Povezane teme

gerontološki centar subotica

petar balažević

ilija đukanović

predrag vuletić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.