Komentara: 14
Pregleda: 6136
Foto

Obnovljen šesti sprat Gerontološkog centra

07.04.2017. u 17:09h > 18:03
Izvor: Subotica.com
Kako bi proces licenciranja išao svojim tokom, u Gerontološkom centru, stacionaru „Dudova šuma“ renoviran je i opremljen šesti u skladu sa postojećim normativima za smeštaj korisnika.
Obnovljen šesti sprat Gerontološkog centra

Za obnovu sprata Ministartvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdvojio je 15.5 miliona dinara, dok je opremanje prostorija Pokrajinska Vlada finansirala sa 3.4 miliona dinara.

- U ovom slučaju idemo korak napred u odnosu na ono što je minimalno propisano u postupku licenciranja i za 53 korisnika ovog sprata napravili smo idealne uslove – istakao je Vladimir Ilić, drćavni sekretar u Ministarstvu rada. - Generalni stav Vlade Srbije i resornog ministarstva je da nema štednje u socijalnoj zaštiti, pokazujemo da smo u stanju da svakom našem korisniku na nivou cele Srbije obezbedimo jednake uslove za smeštaj.

Obnovljen šesti sprat Gerontološkog centra

Po rečima njegovog kolege Nenada Ivaniševića, resorno ministarstvo je do sada uložilo više od dve milijarde dinara u licenciranje ustanova socijalne zaštite, koji će biti završen u odgovarajućem roku.

- Zahvaljujem se Gradu Subotici koji je izdvojio sredstva za usluge „pomoć i nega u kući“ i rad gerontoloških klubova, jer su one veoma važne. Teorija i praksa su pokazale da ako imate jake otvorene vidove socijalne zaštite to ne smanjuje broj korisnika u institucijama, već dovodi do toga da se dobar glas daleko čuje – poručio je Ivanišević.

Pokrajinska Vlada, koja je osnivač ustanove, i ubuduće će pomagati rad Gerontološkog centra.

- Napravljeni su standardi koje iziskuje licenca i u budućnosti ćemo nastaviti sa takvim aktivnostima – najavila je Milka Budakov, zamenica pokrajinskog sekretara za za socijalnu zaštitu, demografiju i ravnopravnost polova. - Simbolično, prostorije se otvaraju na Svetski dan zdravlja a to govori koliko vodimo računa o našim korisnicima, njihovom zdravlju i socijalnoj zaštiti.

Obnovljen šesti sprat Gerontološkog centra

Stacionar je do sada bio ukupnog kapaciteta 110 korisnika, a  posle ove rekonstrukcije biće mesta za 99 korisnika.

- Sada imamo jedanaest mesta manje, do čega je došlo usled prilagođavanja postojećih soba standardima koje moramo da ispunio u postupku licenciranja. Postupak licenciranja je u toku, a u poslednje tri godine dobili smo izuzetno značajnu pomoć Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja od 110 miliona dinara za ostvarivanje standarda – podsetio je Petar Balažević, direktor Gerontološkog centra.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje rekonstruisanog VI sprata Doma za stare "Dudova šuma" Otvaranje rekonstruisanog VI sprata Doma za stare "Dudova šuma" Otvaranje rekonstruisanog VI sprata Doma za stare "Dudova šuma" Otvaranje rekonstruisanog VI sprata Doma za stare "Dudova šuma" Otvaranje rekonstruisanog VI sprata Doma za stare "Dudova šuma" Otvaranje rekonstruisanog VI sprata Doma za stare "Dudova šuma" Otvaranje rekonstruisanog VI sprata Doma za stare "Dudova šuma" Otvaranje rekonstruisanog VI sprata Doma za stare "Dudova šuma"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 2 nedelje
Komentara: 14
Pregleda: 6136

Povezana vest

Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

petar balažević

briga o starima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.