• Pregleda: 5071

Obnovljen šesti sprat Gerontološkog centra

Kako bi proces licenciranja išao svojim tokom, u Gerontološkom centru, stacionaru „Dudova šuma“ renoviran je i opremljen šesti u skladu sa postojećim normativima za smeštaj korisnika.
Obnovljen šesti sprat Gerontološkog centra

Za obnovu sprata Ministartvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdvojio je 15.5 miliona dinara, dok je opremanje prostorija Pokrajinska Vlada finansirala sa 3.4 miliona dinara.

- U ovom slučaju idemo korak napred u odnosu na ono što je minimalno propisano u postupku licenciranja i za 53 korisnika ovog sprata napravili smo idealne uslove – istakao je Vladimir Ilić, drćavni sekretar u Ministarstvu rada. - Generalni stav Vlade Srbije i resornog ministarstva je da nema štednje u socijalnoj zaštiti, pokazujemo da smo u stanju da svakom našem korisniku na nivou cele Srbije obezbedimo jednake uslove za smeštaj.

Po rečima njegovog kolege Nenada Ivaniševića, resorno ministarstvo je do sada uložilo više od dve milijarde dinara u licenciranje ustanova socijalne zaštite, koji će biti završen u odgovarajućem roku.

- Zahvaljujem se Gradu Subotici koji je izdvojio sredstva za usluge „pomoć i nega u kući“ i rad gerontoloških klubova, jer su one veoma važne. Teorija i praksa su pokazale da ako imate jake otvorene vidove socijalne zaštite to ne smanjuje broj korisnika u institucijama, već dovodi do toga da se dobar glas daleko čuje – poručio je Ivanišević.

Pokrajinska Vlada, koja je osnivač ustanove, i ubuduće će pomagati rad Gerontološkog centra.

- Napravljeni su standardi koje iziskuje licenca i u budućnosti ćemo nastaviti sa takvim aktivnostima – najavila je Milka Budakov, zamenica pokrajinskog sekretara za za socijalnu zaštitu, demografiju i ravnopravnost polova. - Simbolično, prostorije se otvaraju na Svetski dan zdravlja a to govori koliko vodimo računa o našim korisnicima, njihovom zdravlju i socijalnoj zaštiti.

Stacionar je do sada bio ukupnog kapaciteta 110 korisnika, a  posle ove rekonstrukcije biće mesta za 99 korisnika.

- Sada imamo jedanaest mesta manje, do čega je došlo usled prilagođavanja postojećih soba standardima koje moramo da ispunio u postupku licenciranja. Postupak licenciranja je u toku, a u poslednje tri godine dobili smo izuzetno značajnu pomoć Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja od 110 miliona dinara za ostvarivanje standarda – podsetio je Petar Balažević, direktor Gerontološkog centra.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

14
Janos Odgovori
Molim Vas,jesam ja mozda lud ili nesto ovde ne stima.Svecano otvaraju sesti sprat zgrade!? Bilo otvaranje lifta,sada jednog sprata a sutra otvaranje renoviranog podruma,mislim da smo dotakli dno dna.
sofi
Biće ipak ono prvo.
su Odgovori
Sta je konkretno ovde uradjeno? Na slici je jedna soba, sa novim krevetima, jedna sa ormarima, okreceno i .... Cene su sad verovatno kao luksuzni apartman. Osoblje uzas, priucene gerento sestre, koje rade za 25 hiljada, pa tako i rade. Tesko onom ko je prinudjen i ako uopste moze da plati, tamo da dospe
Ilija
Bitno je da ima Ivanisevic gde da se uslika, sutra je u najavi postavljanje slika u hodnik, naravno Ivanisevic 'dovlaci' novinare i slikanje ce biti na sve strane! Covek je zaljubljen u sebe!!!
Metuzalem Odgovori
Javite kada izađu na vidikovac, treba mi do penzije jedno 15-tak god. Zakupljujem penthaus ako nije već unapred rezervisan.
Za dva komentara plusevi, a resto no comment.
Vesko Odgovori
Zaista smo presrecni sa ovima, sto penzioneri mirno mogu docekati i proziveti svoju starost, istina sa manjim penzijama, a nekima nije dozvoljeno ni da glasaju, kao sto je bio slucaj sa cika Jancikin.
Milosav Odgovori
Stvarno preteruju i svakim danom nas uveravaju da idemo prema kolektivnom ludilu.Otvaramo liftove,spratove zgrada i ostale gluposti samo da bi bili kao nesto bitni.Pre neki dan don Suboticki otvara reflektore na stadionu,mesto to da uradi neki zasluzan fudbaler ili trener.U svakom slucaju kad budem renovirao svinjac SOFI imaces tu cast da ga svecano pustis.
sofi
Na žalost pojma nemate ni šta je 6. sprat ove ustanove ni kakve su osobe koje su na njemu smeštene ni kakvi su uslovi bili. Kada budete imali nekoga tamo javite se tada. Inače što se tiče otvaranja svinjca nisi ti sposoban ni svinjac da napraviš tako da ni ja neću imati priliku da ga otvorim.
Ilija Odgovori
Ovaj Ivanisevic nema ni obraza ni casti, pa za cega si se sada namontirao, zasta slikanje, za jednu okrecenu sobicu i ubacena dva kreveta???
Neno
Ne lupetaj, šesti sprat ima desetak soba i zajedničke prostorije. Nije uređivanje prostorija krečenje, to je masa građevinskih, elektro, stolarskih, vodovodarskih radova. Ne budi tako zloban, ljudi kao ti verovatno nisu u stanju ni da okreče špajz, ali zato nađu manu drugima koji srede čitav sprat!!!
kaland Odgovori
Sada stvarno nemate razlog za ironične komentare,Veliki posao je urađen za najteže bolesnike cetra ,koji su baš smešteni na 6. sprat. Čestitam svima koji su učestvovali u ovom projektu.
sofi Odgovori
Ovi što negativno komentarišu ovu vest su odista teško oboleli. Na tom spratu su teško bolesni, nepokretni naši sugrađani. Kada vam oni smetaju kakvo mišljenje imate o ostalima.
Mikele
Pa valjda po logici stvari,teski bolesnici bi trebalo da budu u prizemlju a nikako na 6 spratu.Sa te visine mogu svasta da urade.
jole Odgovori
Osim što mi smeta puštanje u rad liftova i otvaranje (uz slikanje, naravno) koječega,jako me nerviraju tekstovi u smislu ‚‚...ministarstvo za rad i socijalna davanja izdvojilo je za ove radove..." kao da ministarstvo gaji krompir pa su sada oni kao nešto izdvojili. Sve su to para građana Srbije i tako treba da se zovu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.