Komentara: 17
Pregleda: 5673

Iz budžeta podeljeno 39 miliona dinara za sportske aktivnosti

02.02.2017. u 15:25h > 21:47
Izvor: Subotica.com
Grad je objavio rezultate konkursa o raspodeli 39 miliona dinara koliko je predviđeno za aktivnosti sportskih klubova i organizacija koje deluju na teritoriji Subotice. U odnosu na prethodnu godinu za sport u 2017. godini opredeljeno je oko 5,1 milion više.
Iz budžeta podeljeno 39 miliona dinara za sportske aktivnosti

Skoro 315.000 evra podeljeno je na 46 klubova i sportskih udruženja. Ženski odbojkaški, muški fudbalski, ženski fudbalski i muški rukometni klubovi koji nose ime "Spartak" dobili su po tri miliona iz gradskog budžeta. Za razliku od prošle godine kada je izostavljen sa spiska ŽFK je ove godine dobio značajna sredstva, dok su odbojkašice i fudbaleri dobili 400.000 manje nego prošle godine.

INVESTICIJE I U INFRASTRUKTURU - Pored direktnog ulaganja u sportiste i njihova takmičenja prevashodno na domaćoj sceni Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za pitanja sporta i omladine, rekao je da će u narednih nekoliko godina, uključujući i ove, značajna sredstva biti izdvojena i za infrastrukturne projekte. Više o ovome pogledajte u povezanoj vesti.

Košarkaški klub je dobio 250.000 dinara više nego prošle godine (2,85 miliona), slično kao i muški odbojkaški (2,5 miliona), rvački klub je dobio 500.000 više (2,5 miliona), ženski košarkaški će dobiti milion više (2,5 miliona), dok je klub dizača tegova ostao na istoj cifri (0,9 miliona).

Pomoći od grada obradovaće se i Vaterpolo klub "Spartak-Prozivka" koji za razliku od prošle godine kada nisu dobili ni dinar, ove godine deo svojih troškova moćiće da pokriju sa 700.000 dinara iz gradske kase. Drugi vaterpolo klub dobio je 400.000 dinara, koliko mu je pripalo i prošle godine.

Ženski rukometni klub "Radnički" iz Bajmoka ove godine dobiće upola manje sredstava (0,7 miliona), stonoteniseri će imati neznatno povećanje (0,7 miliona), do će se u atletičare ulagati manje (0,55 miliona). Trofejni Karate klub "Enpi" će moći da računa na 600.000, što je duplo veći iznos u odnosu na prethodnu godinu. Dupliranje izdvajanja osetiće i Omladinski košarkaški klub koji će biti podržan sa 400.000 dinara.

Od sportova na vodi treba istaći i da je prošle godine "zaboravljeni" Plivački klub "Spartak-Prozivka" u ovoj raspodeli dobio 400.000, koliko sleduje i PK bez nastavka "-Prozivka".

Članovi Komisije za dodelu sredstava u oblasti sporta su: Nemanja Simović (predsednik), Goran Marinković, Robert Tot, Kornelija Mirosavljević i Olivera Marjanović. Oni su nasledili komsiju koja je delovala u sastavu: Vjekoslav Ostrogonac (predsednik), Duško Stipanović, Atila Kikić, Sreten Damjanović, Đula Ladocki.

Prilog: Odluka o raspodeli sredstava budžeta Grada Subotice za finansiranje ili sufinansiranje potreba i interesa građana u oblasti sporta iz budžeta Grada za 2017.godinu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 17
Pregleda: 5673

Povezana vest

Povezane teme

budžet za sport

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.