Komentara: 26
Pregleda: 5049

Ištvan Pastor: SVM samostalno izlazi na parlamentarne izbore

31.01.2014. u 12:04h
Izvor: Subotica.com
Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, izjavio je, na današnjoj pres konferenciji, da će njegova stranka samostalno nastupiti na predstojećim parlamentarnim izborima, te da očekuje da će osvojiti bar pet mandata, koliko je imala i u prethodnom periodu, što će biti dovoljno za formiranje samostalnog poslaničkog kluba i aktivno učešće u budućim aktivnostima na političkoj sceni Srbije.
Ištvan Pastor: SVM samostalno izlazi na parlamentarne izbore

- Ići ćemo sa punom listom od 250 kandidata i ona će se zvati “SVM – Ištvan Pastor”. Ako Centralna izborna komisija u ponedeljak objavi formulare za prikupljanje potpisa, mi sa tim poslom krećemo već od utorka, kako bismo do 10. februara prikupili svu neophodnu dokumentaciju, nakon čega bismo imali nešto više od mesec dana za direktnu komunikaciju sa našim biračkim telom, kome bismo prezentovali naš program. Naši prioriteti se neće suštinski menjati u odnosu na prethodne godine, jer ako se mi ne zalažemo za vojvođanske Mađare, niko to neće raditi umesto nas, ali ćemo istovremeno zastupati i inetese svih ljudi koji žive na ovim prostorima, pa očekujemo i glasove pripadnika drugih nacionalnih zajednica – istakao je Pastor.

On se danas osvrnuo i na političku situaciju u Subotici, vezanu za podele unutar Srpske napredne stranke, što se reflektuje i na funkcionisanje gradske vlasti.

- Razgovarao sam Aleksandrom Vučićem na ovu temu i dobio sam obećanje da lično on odlučiti ko će biti glavni pregovarač njegove stranke u Subotici. Za nas je svaka njegova odluka prihvatljiva, ma kako se ta osoba zvala. Masivno jedinstvo unutar subotičkog odbora Srpske napredne stranke bi samim tim donelo stabilnost i u funkcionisanju grada, pa se nadam da će do njega uskoro doći. Verujem da se neće ponoviti situacija kakvu smo imali godinama unazad, da se rukovodstvo grada bavi samo sobom i ličnim odnosima, umesto interesima grada i građana – poručio je Pastor.

Izvor: Subotica.com
Konferencija za novinare, SVM: Ištvan Pastor Konferencija za novinare, SVM: Ištvan Pastor Konferencija za novinare, SVM: Ištvan Pastor Konferencija za novinare, SVM: Ištvan Pastor Konferencija za novinare, SVM: Ištvan Pastor Konferencija za novinare, SVM: Ištvan Pastor Konferencija za novinare, SVM: Ištvan Pastor Konferencija za novinare, SVM: Ištvan Pastor
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 26
Pregleda: 5049
Povezane teme

ištvan pastor

savez vojvođanskih mađara

parlamentarni izbori

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.