Komentara: 72
Pregleda: 12358
Foto

Ištvan Pastor: Akva park do kraja avgusta, objekat će nuditi sadržaj tokom cele godine

09.08.2023. u 14:17h
Izvor: Subotica.com
Izvesno je da će akva park biti završen do kraja avgusta, izjavio je danas Ištvan Pastor, predsednik Skupštine preduzeća "Park Palić" prilikom obilaska više tekućih projekata na Paliću u fazi rekonstrukcije.
Ištvan Pastor: Akva park do kraja avgusta, objekat će nuditi sadržaj tokom cele godine

Tehnički prijem objekta, probni rad i potpisivanje ugovora sa zakupcem su koraci koji će, kako je najavio Ištvan Pastor, biti realizovani tokom ovog meseca, a vrata akva parka za posetioce biće otvorena najkasnije od 1. septembra.

SADRŽAJI AKVA PARKA DOSTUPNI TOKOM CELE GODINE - Akva park je sa sadržajem za 12 meseci. Sa druge strane, želim da istaknem da će u spoljnim bazenima biti termalna voda. Tako da će se bazeni sa termalnom vodom moći koristiti i tokom jeseni - naveo je Pastor.

- Radovi po ugovoru je trebalo da budu okončani do 31. jula tekuće godine. Ugovor nije produžen, ali paralelno sa opstankom ugovora na snazi primenjivaće se sve one mere koje su predviđene u ugovoru, a čine sistem zaštite investitora. Znači penali i sve ostalo što je deo ugovora - naveo je Pastor- Radovi su u suštini završeni, sada ide tehnički prijem objekta i otklanjanje nedostataka koji su uočeni u toku tehničkog prijema. U ovom momentu već ide probni rad, puštaju se struja i voda u sistem i sve počinje da se prati kako bi se eventualne greške pokazale u ovoj fazi.

Ištvan Pastor: Akva park do kraja avgusta, objekat će nuditi sadržaj tokom cele godineU narednim danima uslediće i potpisivanje ugovora sa zakupcem, preduzećem "Ellite Palić", kazao je Pastor.

Očekujem da u narednih nekoliko dana svi detalji u vezi sa ugovorom budu raščišćeni i da on bude potpisan. Iako operater ima rok od 30 dana od momenta potpisivanja ugovora da pusti akva park u rad, taj rok će biti kraći i zato danas mogu da kažem da je izvesno, skoro sigurno da će akva park biti pušten završen i pušten u upotrebu do kraja avgusta - ističe sagovornik.

Ištvan Pastor: Akva park do kraja avgusta, objekat će nuditi sadržaj tokom cele godineOsim o akva parku, Pastor je na jutrošnjoj konferenciji za medije govorio i o rekonstrukciji Vodotornja, te najavio da će po završetku radova, koji staju 21,4 miliona dinara, ovom simbolu Palića biti vraćen stari sjaj.

Radovi su trenutno u pripremnoj fazi, odnosno postavljaju se skele, i rekonstrukcija treba da bude završena do kraja ove godine. Radiće se sve ono što je neophodno da bi se posledice zuba vremena otklonile. Zameniće se svi dotrajali drveni elementi, kao i oštećena opeka, biće zamenjena i šindra (krovni pokrivač) kojom je toranj prekriven. Radovi obuhvataju i zaštitu fasade, postavljanje osvetljenja... Radovi se izvode uz nadzor Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture - naveo je sagovornik i dodao da su sredstva obezbeđena zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade.

Ištvan Pastor: Akva park do kraja avgusta, objekat će nuditi sadržaj tokom cele godineDuž dela obale jezera Palić (od hotela Prezident" do nekadašnje "Fontane") u toku su i radovi na popločavanju pešačke staze i postavljanju mobilijara koji treba da budu završeni do kraja avgusta.

- Mislim da će ova godina biti izuzetna što se tiče razvoja Palića - zaključio je Pastor. 

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na Palićkom vodotornju Obilazak radova na Palićkom vodotornju Obilazak radova na Palićkom vodotornju Obilazak radova na Palićkom vodotornju Obilazak radova na Palićkom vodotornju Obilazak radova na Palićkom vodotornju Obilazak radova na Palićkom vodotornju Obilazak radova na Palićkom vodotornju
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 meseci i 2 nedelje
Komentara: 72
Pregleda: 12358

Povezane vesti

Povezane teme

Park Palić

ištvan pastor

akva park

vodotoranj palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.