Komentara: 3
Pregleda: 7807

Istorijski arhiv daje na uvid skenirane matične knjige

27.08.2013. u 15:45h
"E-istraživanje crkvenih matičnih knjiga", dugo najavljivan projekat Istorijskog arhiva Subotica, krenuće sa svojom probnom fazom od 2. septembra. Javnom dostupnošću ovih informacija biće omogućeno istraživačima, ali i građanima koji traže oduzetu imovinu da dođu lakše do osnovnih podataka.
Istorijski arhiv daje na uvid skenirane matične knjige

Na sajtu Istorijskog arhiva postaviće se poseban link u okviru koga će se zainteresovani moći prijaviti popunjavajući svoj zahtev za pristup e-istraživanju.

Nakon neophodne registracije i dobijanja odgovarajuće šifre, istraživačima će biti omogućena pretraga iz postojeće baze podataka, odnosno skeniranih stranica matičnih knjiga, po godinama njihovog nastanka, teritorijama koju su pokrivale, i abecednim upisima prezimena.

Interaktivna komunikacije će se odvijati preko posebnog softvera na odabranoj stranici, ali i preko mail adrese: e-arhiva@suarhiv.co.rs. Projekat je pomoglo republičko Ministarstvo kulture, a operativnu realizaciju informatičkih rešenja je odradio Žolt Heže (Hézső Zsolt).

http://e-arhiva.suarhiv.co.rs/
(sajt će biti dostupan sa informacijama od 2. septembra)

Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 7807

Povezane vesti

Povezane teme

istorijski arhiv

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.