Komentara: 2
Pregleda: 10420

"Iskončići" obeležili deceniju rada

11.06.2016. u 23:19h
Izvor: Subotica.com
Svečanim koncertom „Iskončići za Iskončiće“ u Velikoj većnici Gradske kuće juče je obeleženo deset godina rada najpoznatijeg dečjeg hora u našem gradu.
"Iskončići" obeležili deceniju rada

„Iskončiće“ je 2006. godine okupio Dejan Anđelović, u okviru muzičke sekcije OŠ „Miloš Crnjanski“, sa željom da školarci nauče da neguju i čuvaju muzičku tradiciji balkanskog podneblja. Iz godine u godinu „Iskončići“ su bili sve brojniji, pridruživali su im se i vršnjaci iz drugih škola, te oni sada delaju u okviru SKC „Sveti Sava“. 

- Za ovih deset godina kroz „Iskončiće“ je prošlo više od dve stotine dece i svi su oni pokazali koliko imaju želje i volje da na ovaj način sačuvaju našu tradiciju. Malo je reči da sam ponosan na sve njih – kaže za naš sajt Dejan Anđelović.

"Iskončići" obeležili deceniju rada

"Iskončići" obeležili deceniju rada

Velikom većnicom prolamali su se „Kosovski božuri“, „Gusta mi magla padnala“, „Mndram ja“ i mnoge druge pesme, duhovno blago starog Balkana. Dobro uvežbani, oko 40 glasića zvučalo je kao jedan. Podršku su im dali i gosti konerta, nešto starije dame – ženski horovi „Mironosice“ i „Srma“ i Bojan Stanković, član niške grupe „Konstantin“.

- Jučerašnji koncert je bio zaista veličanstven, uspeli smo kod publike da probudimo najrazličitije emocije – pun utisaka priča Anđelović.

"Iskončići" obeležili deceniju rada

Pored divne pesme, „Iskončići“ su poznati i po svojoj plemenitosti. Iza njih je mnoštvo koncerata koji su imali humanitarni karakter, a sa svojim učiteljem Anđelovićem pokrenuli su akciju „Hrabro srce“.
-Tim putem ćemo i nastaviti i pomagaćemo gde god bude potrebno. Međutim, ovaj koncert, kao što mu i ime kaže, namenjen je za kupovinu nošnje za decu – dodaje naš sagovornik.

Oni koji su počeli da pevaju u „Iskončićima“, sada su već na fakultetu a mnogi od njih i dalje žele da budu deo ove tople priče. Zbog njih, ali i drugih građana, na Svetog Jovana osnovano je SKUD „Iskon etno“, u kome rade brojne folklorne sekcije, među kojima je i ženska vokalna grupa „Srma“.

Izvor: Subotica.com
Koncert "Iskončići za Iskončiće" (10 godina hora) Koncert "Iskončići za Iskončiće" (10 godina hora) Koncert "Iskončići za Iskončiće" (10 godina hora) Koncert "Iskončići za Iskončiće" (10 godina hora) Koncert "Iskončići za Iskončiće" (10 godina hora) Koncert "Iskončići za Iskončiće" (10 godina hora) Koncert "Iskončići za Iskončiće" (10 godina hora) Koncert "Iskončići za Iskončiće" (10 godina hora)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 10420
Povezane teme

iskončići

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.