Komentara: 1
Pregleda: 1895

IPA projekat Srbije i Hrvatske

05.12.2012. u 15:24h
Izvor: RTV Yueco
Agencija lokalne demokratije iz Osijeka u saradnji sa Centrom lokalne demokratije iz Subotice predstavili su program pod nazivom “Podrška umrežavanju i evropskoj saradnji gradova i opština” koji finansira Evropska unija.
IPA projekat Srbije i Hrvatske

Projekat traje 18 meseci a za cilj ima uspostavljanje resurnih centara i podršku unapređenju administrativnih kapaciteta lokalnih samouprava u pograničnom područiju Hrvatske i Srbije za izgradnju partnerstava za Evropske projekte.

Ovo je četvrti projekat koji Centar lokalne demokratije iz Subotice uspešno realizuje u saradnji sa Lokalnom samoupravom Subotica. Suština projekta je da će u narednih 18 meseci, koliko traje projekat, Centar lokalne demokratije sarađivati sa 12 opština iz Srbije i Hrvatske, od kojih su neke veće opštine, kao što su Subotica i Inđija, odnosno Osijek i Vukovar. Zajedničkim učestvovanjem u projektu male opštine moći će da steknu određena iskustva, koja su određene opštine već iskusile.

Direktor Agencije lokalne demokratije iz Osijeka je istakao da je bitno da sve opštine i gradovi koji su u projektu zajednički prođu edukacijski ciklus, i da se međusobno upoznaju, jer se kroz raniju praksu pokazalo da su mnogi projekti propali jer se partneri projekta, kao i ostali činioci, nisu dovoljno poznavali.

Razmena prakse i isusktva među opštinama i gradovima doneće jačenje kapaciteta za uspešno apliciranje i uspešnu implementaciju kako IPA prekograničnih, tako i drugih evropskih programa, koji su na raspolaganju i Srbiji i Hrvatskoj.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1895
Povezane teme

IPA projekat

centar lokalne demokratije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.