Komentara: 19
Pregleda: 5571

Imenovana komisija za izradu strategije interkulturalnosti grada

24.09.2013. u 09:54h
Gradonačelnik Subotice doneo je Rešenje o imenovanju Komisije za izradu Strategije interkulturalnosti grada za period od 2014. do 2024. godine.
Imenovana komisija za izradu strategije interkulturalnosti grada

Kako je objavljeno u Službenom listu Subotice, predsednik osmočlane komisije je gradonačelnik Modest Dulić, zamenica predsednika Larisa Inić, a članovi su Miloš Nikolić, Stevan Nikolić, Stanka Parać, Branko Pokornić, Zoltan Šifliš i Tomislav Žigmanov.

Komisija ima zadatak da izradi Strategiju interkulturalnosti na osnovu smernica kao što su izgradnja međusobnih odnosa, stimulisanje takozvanog građanskog patriotizma, razvoj višejezičnosti, posvećenost inkluziji svih grupa u život grada, razvoj otvorenosti ka svetu i kosmopolitizam, negovanje zajedničkih i posebnih vrednosti nacionalnih i drugih zajednica u gradu i senzibiliranje građana na različitost i toleranciju.

Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 5571
Povezane teme

kultura

miloš nikolić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.