Komentara: 2
Pregleda: 5845

Igor Stanojević jedan od trkača 3. Subotičkog polumaratona

30.08.2019. u 16:12h
Izvor: Subotica.com
Iskusni trkač Igor Stanojević iz Prokuplja, koji već deceniju osvaja brojne trkačke staze u našoj zemlji i u inostranstvu, po prvi put će učestvovati na Subotičkom polumaratonu koji će se održati u nedelju, 1. septembra, kada će uz njega trčati oko 1.500 učesnika iz 15 zemalja.
Igor Stanojević jedan od trkača 3. Subotičkog polumaratona

Profesor i doktor nauka fizičke kulture, kao i trener atletike, Igor Stanojević iza sebe ima bogato trkačko iskustvo i značajne rezultate, te je samo u toku prošle godine pobedio na Vranjskom polumaratonu i Noćnom maratonu u Novom Sadu, na Jagodinskom polumaratonu je bio treći, dok je na najmasovnijoj trci u našoj zemlji, Beogradskom maratonu, zauzeo 10. mesto u generalnom plasmanu, za koje ističe da mu je najbolji rezultat. Na Subotički polumaraton dolazi sa triatlona u Austriji, te iako je dosta energije potrošio na ovu veoma zahtevnu trku, njegova očekivanja se nisu smanjila.

- Očekujem visok plasman, ali sve zavisi od tog dana, same trke i drugih faktora koji treba da se poklope. Raduje me što će biti mnogo takmičara, jer što je konkurencija veća i motivacija raste, a takođe se radujem tome što ću imati priliku da se sretnem sa meni poznatim trkačima i dragim prijateljima i što ću moći da upoznam nove ljude, jer je osim sporta, lepota ovakvih manifestacija i u druženju - kaže Stanojević. 

Igor Stanojević jedan od trkača 3. Subotičkog polumaratona

Za Subotički polumaraton, Stanojević je saznao od prijatelja i kolega koji su učestvovali u prošlogodišnjoj trci, te je na osnovu njihovog iskustva i doživljaja odlučio da ove godine po prvi put uzme učešće na stazi dugoj 21 kilometar u našem gradu.

- Rekli su mi da je sama organizacija na visokom nivou, kao i da su zadovoljni svime što su videli i doživeli tokom i nakon trke, tako da će mi biti zadovoljstvo da učestvujem na Subotičkom polumaratonu - poručuje Stanojević koji će kroz Suboticu trčati uz podršku Maximalium Srbija suplementacije.

Pored Igora Stanojevića, učešće na 3. Subotičkom polumaratonu uzeće oko 1.500 takmičara iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Rumunije, zatim iz Rusije, Poljske, Nemačke, Velike Britanije i Austrije, ali i iz Sjedinjenih Američkih Država, Australije i Nepala. Na ovogodišnjem polumaratonu učestvovaće i rekordan broj Subotičana, njih više od 300.

Igor Stanojević jedan od trkača 3. Subotičkog polumaratona

Svi oni imaće priliku da u nedelju, 1. septembra, odmere snage i testiraju granice svojih sposobnosti na jednoj od tri staze, trci zadovoljstva u dužini od 5 kilometara, polumaratonskoj stazi od 21 kilometar, a novina od ove godine je distanca od 10 kilometara koja nosi naziv "Infostudova 10-ka", čiji je sponzor istoimena subotička kompanija.

Kao i ranijih godina, uvertiru Subotičkom polumaratonu napraviće dečje trke kroz akciju "Active kids", na kojima se očekuje učešće oko 500 mališana različitih uzrasta.

Da bi se trka na ulicama grada održala i bila bezbedna za sve učesnike, za vreme trajanja polumaratona određene ulice u užem i širem centru grada biće zatvorene za saobraćaj u periodu od 9 do 13 časova, a više detalja o tome moći ćete da pročitate na našem sajtu sutra, tokom prepodneva.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5845

Povezane vesti

Povezane teme

dan grada

polumaraton

subotički polumaraton

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.