Komentara: 4
Pregleda: 4705
Foto

I "Vojput" spreman za zimske intervencije

17.11.2017. u 13:03h
Izvor: Subotica.com
Nakon smotre Zimske službe JKP "Čistoća i zelenilo", radnici i mehanizacija kompanije "Vojput" pokazali su danas da su i oni spremi za predstojeće zimske uslove.
I "Vojput" spreman za zimske intervencije

Kompanija "Vojput" od ove godine održava 1.200 kilometara puta, od toga oko 100 kilometara auto-puta i 1.100 kilometara puteva prvog i drugog reda.

- Od ove godine, imamo tri punkta na auto-putu, gde održavamo 94 kilometara puta. U pitanju su punktovi Vrbas, Bačka Topola i Subotica-jug. U gradu smo zaduženi za održavanje pet putnih pravaca, odnosno za oko 100 kilometara putne mreže državnih puteva. To su putni pravci Kelebija - Subotica, Subotica - Žednik, Horgoš - Subotica, Subotica - Bajmok, Subotica - izlaz na petlju Istok. Osim toga, zaduženi smo i za održavanje puta od Bačkih Vinograda do graničnog prelaza Ašotholom - rekao je Đorđe Milić, rukovodilac Zimske službe "Vojput".

I "Vojput" spreman za zimske intervencije

Za Zimsku službu spremno je oko 60 kamiona sa priključcima, kao i oko 30 mašina za utovar, odnosno utovarivača i grejdera, koji se koriste prilikom vanrednih situacija. Trenutno je oko 2.500 tona soli raspoređeno po svim punktovima, a za četvrti stepen pripravnosti spremno je 300 ljudi. 

Vuk Vujović, generalni direktor "Vojputa" kaže da je Zimska služba u potpunosti spremna za predstojeće zimske uslove i zadatke.

- Od 15. novembra, kada je zvanično stupio na snagu nulti stepen i prvi stepen za auto-put, naši ljudi i oprema su u punktovima. Oprema koja je ovde izložena, namenjena je za puteve za region Subotice. Pored ovoga, imamo još sedam punktova u gradu i tri na auto-putu. Sva zimska oprema je spremna, a nabavljena je i dovoljna količina soli i rizli - istakao je generalni direktor.

I "Vojput" spreman za zimske intervencije

Izvor: Subotica.com
Smotra Zimske službe kompanije "Vojput" Smotra Zimske službe kompanije "Vojput" Smotra Zimske službe kompanije "Vojput" Smotra Zimske službe kompanije "Vojput" Smotra Zimske službe kompanije "Vojput" Smotra Zimske službe kompanije "Vojput" Smotra Zimske službe kompanije "Vojput" Smotra Zimske službe kompanije "Vojput"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4705

Povezana vest

Povezane teme

vojput

zimska služba

zimske pripreme

smotra zimske službe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.