Komentara: 32
Pregleda: 5708
Foto

Zimska služba spremna za zimu

15.11.2017. u 15:55h
Izvor: Subotica.com
Na Gradskoj deponiji JKP „Čistoća i zelenilo“ danas je održana smotra Zimske službe, a po onome što se moglo videti, sneg neće iznenaditi subotičke putare.
Zimska služba spremna za zimu

Po rečima zamenice gradonačelnika Timee Horvat Zimska služba je aktivna od 15. novembra do 15. marta, a smotri je prethodila sednica Štaba za vanredne situacije.

- Svi akteri su se izjasnili da su u stanju pripravnosti za predstojeću zimu. Važno je istaći da raspolažemo sa potrebnom mehanizacijom i nadam se da nećemo imati poteškoća tokom zimskog perioda – istakla je Timea Horvat. - Dugujemo zahvalnost svim zaposlenima u javnim preduzećima koji u žimskom periodu najranije ustaju, po najvećoj hladnoći izlaze na ulice i staraju se o tome da grad nesmetano funkcioniše.

Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje i za ovu sezonu je donelo plan rada Zimske službe i nadzorni organi preduzeća će 24 sata pratiti stanje vremenskih prilika i u zavisnosti od njih davaće naloge za akciju nadležnom JKP „Čistoća i zelenilo“.

Zimska služba spremna za zimu

- U programu rada zimske službe nalazi se 233 kilometara ulica, čisti se više od 150.000 kvadrata trotoara i trgova i više od 35.000 kvadrata biciklističkih staza. U zavisnosti od količine padavina, između 42 i 45 miliona dinara izdvaja se godišnje za rad Zimske službe – objasnio je Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje. - Važno je napomenuti da Beogradski, Somborski, Karađorđev, Senćanski i Segedinski put spadaju u nadležnost preduzeća „Putevi Srbije“, a za njih radove izvodi kompanija „Vojput“. Obezbeđene su dovoljne količine soli i kamenog agregata i mehanizacija je raspoređena i pripravna.

Direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ Slobodan Milošev predstavio je radnike i mehanizaciju koja će predstojeće zime brinuti o gradskim ulicama.

- Raspolažemo sa deset teških kamiona opremljenih raonicima i soljačima, tu su i traktori i male radne mašine, kojima će upravljati 47 izvršilaca. Svi oni će raditi na uklanjanju snega i leda sa javnih površina – najavio je Milošev.

Izvor: Subotica.com
Smotra Zimske službe JKP "Čistoća i zelenilo" Smotra Zimske službe JKP "Čistoća i zelenilo" Smotra Zimske službe JKP "Čistoća i zelenilo" Smotra Zimske službe JKP "Čistoća i zelenilo" Smotra Zimske službe JKP "Čistoća i zelenilo" Smotra Zimske službe JKP "Čistoća i zelenilo" Smotra Zimske službe JKP "Čistoća i zelenilo" Smotra Zimske službe JKP "Čistoća i zelenilo"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 32
Pregleda: 5708

Povezana vest

Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

zimska služba

čišćenje snega

slobodan milošev

timea horvat

predrag radivojević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.