Komentara: 3
Pregleda: 1548
Foto

I u našem gradu održan Dan nauke i inovacija

09.04.2024. u 13:34h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće upriličen je program Ministarstva nauke koji ima za cilj promociju nauke i inovacija.
I u našem gradu održan Dan nauke i inovacija

Tom prilikom, stručnjaci su predstavili mogućnosti i dostignuća u nauci, tehnološkom razvoju i inovacijama, a predstavljeni su i primeri dobre prakse. Događaju je prethodio sastanak gradonačelnika Stevana Bakića i resorne ministarke Jelene Begović koja je naglasila da Subotica ima ozbiljne potencijale po pitanju daljeg razvoja nauke i inovacija.

Snažna industrija, Slobodna zona, fakulteti i više škole, kao i mnogo mladih ljudi koji se okreću inovacijama čine sjajnu osnovu da se jednoga dana ovde otvori neki naučno-tehnološki park. U svakom slučaju sada radimo na jačanju svih elemenata inovacione delatnosti u Subotici i došli smo sa timom Fonda za nauku PKS, kao i timom Inovacionog fonda našeg ministarstva da pokažemo šta je država do sada uradila na polju nauke i inovacije, kao i koje vrste podrške postoje. Tu mislim na finansijsku, mentorsku, projektnu i infrastrukturnu podršku koje mladima u ovom gradu daju šansu da razvijaju karijeru u inovacionoj delatnosti, da otvaraju svoje kompanije koje se baziraju na nekim dobrim, hrabrim i naučnim idejama - kazala je Begović - Ovde smo da radimo zajedno, da pomognemo da ovaj grad u godinama koje dolaze napravi skok u budućnost i postane jedan od veoma značajnih inovacionih tačaka na mapi nauke i inovacija u Srbiji.

I u našem gradu održan Dan nauke i inovacija

Gradonačelnik Bakić je istakao Grad podržava razvoj nauke i inovacija, te dodao da povezanost nauke i privrede predstavlja ključni faktor ekonomskog i društvenog razvoja zemlje.

- Podsetiću, krajem 2019. godine otvoren je Regionalni inovacioni startap centar u koji je država uložila 40 miliona dinara. Inicijatori za osnivanje ovog centra bili su Ekonomski fakultet i Grad Subotica. Uokviru projekta "Zajedno do uspeha" Privrednog društva za upravljanje Slobodnom zonom pokrenuta je ideja o osnivanju naučno-tehnološkog parka na prostoru Slobodne zone, a u sprezi sa Gradom. Tehnička škola "Ivan Sarić" nedavno je postala trening centar za dualno obrazovanje - podsetio je gradonačelnik - Grad ulaže mnogo u mlade stipendiranjem đaka, mladih talenata... daćemo sve od sebe da što više ulažemo u mlade kroz obrazovanje, sport i kulturu, jer to je pravi put kojim treba da ide današnja omladina.

I u našem gradu održan Dan nauke i inovacija

Inače, nacionalni projekat "Srbija zemlja nauke, zemlja inovacija" započeo je u oktobru prošle godine i trajaće do narednog meseca. U okviru projekta upriličeni su Dani nauke i inovacija u gradovima širom zemlje. 

Izvor: Subotica.com
Dan nauke i inovacija Dan nauke i inovacija Dan nauke i inovacija Dan nauke i inovacija Dan nauke i inovacija Dan nauke i inovacija Dan nauke i inovacija Dan nauke i inovacija
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 nedelje i 6 dana
Komentara: 3
Pregleda: 1548
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

gradska kuća

velika većnica

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.