Komentara: 1
Pregleda: 4013

I dalje bez pregleda u Hitnoj pomoći

17.11.2014. u 13:00h
Izvor: Subotičke novine
Zbog obavljanja radova na saniranju dvorišne kanalizacione mreže u objektu Službe za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja Subotica, na adresi Petefi Šandora 24, Subotica, u Službi za hitnu medicinsku pomoć do daljnjeg se ne obavljaju pregledi u ambulanti.
I dalje bez pregleda u Hitnoj pomoći

Ambulantno dežurstvo lekara odvija se radnim danima od 20 do 7 časova, kao i subotom od 14 do ponedeljka u 7 časova ujutru (do početka rada kvartovnih ambulanti) u prizemlju Službe za zdravstvenu zaštitu žena i dece (tzv. "Dečjem dispanzeru"), u Ulici Đure Đakovića 14, Subotica.

Pedijatrijsko dežurstvo koje se takođe obavljalo u sklopu dosadašnje ambulante Hitne pomoći takođe je izmešteno u Službu za zdravstvenu zaštitu žena i dece po ustaljenom rasporedu, radnim danima od 20 do 24 časa, subotom od 14 do 24 i nedeljom od 8 do 24 časa.

Puno hitnih intervencija

Lekarske ekipe Službe hitne medicinske pomoći su tokom meseca oktobra imale 1300 intervencija u gradu i vangradskim naseljima Bajmok i Čantavir, što je veliki broj, tvrde u ovoj službi.

U ambulantu službe javilo se čak 1000 pacijenata na pregled, dok su transportne ekipe imale 1700 terapija u kućnim uslovima i transporta u specijalističke ambulante.

Na Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine je uz lekarsku pratnju preveženo 14 pacijenata sa akutnim infarktom srca.

Pacijenti se kako kažu lekari, ovih dana najčešće javljaju zbog oscilacija krvnog pritiska, respiratornih bolesti, a nešto su učestaliji i unosi pacijenata na bolničko lečenje zbog moždanog udara i srčanih tegoba.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4013

Povezana vest

Povezane teme

hitna pomoć

hitan prijem

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.