Komentara: 2
Pregleda: 11101
Foto

Humanitarni kraljevski odbojkaški turnir za pomoć u lečenju Ive Zvekić

22.09.2016. u 01:24h
Izvor: TV Subotica
U subotu će na Prozivci biti održan „Kraljevski odbojkaški turnir“ sa ciljem da se kod dece razvije takmičarski duh, ferplej i druženje.
Humanitarni kraljevski odbojkaški turnir za pomoć u lečenju Ive Zvekić

Organizator turnira je Udruženje Kraljevina Srbija, a namenjen je deci uzrasta od 10 do 15 godina, kao i za posetioce, koji će u revijalnom delu imati priliku da pokažu svoje odbojkaško znanje. Očekuje se učešće oko 150 takmičara iz 50 ekipa iz brojnih gradova širom Srbije.

 „Naše udruženje je nevladino i nestranačko i pod patronatom kraljevske porodice Karađorđević. Naš prevashodno najvažniji cilj i zadatak je organizacija sportskih i kulturnih manifestacija sa humanitarnim karakterom", rekao je Dragan Matović, predsednik Udruženja Kraljevina Srbija u Subotici.

„Turnir će biti održan na Prozivci oko Gabrić ćuprije, a u slučaju lošeg vremena, održaće se u Sali Tehničke škole Ivan Sarić. Početak turnira zakazan je za 9 časova, a učestvovaće kategorije dece rođenih 2002. 2003. 2004. i 2005. godine kao zasebne kategorije a 2006. godište i mlađe će igrati u jednoj kategoriji. Bićemo raspoređeni na 14 terena, a sudije su organizovane od strane sudijske organizacije Subotice“, izjavio je Nemanja Simonović iz Udruženje Kraljevina Srbija.

Humanitarni kraljevski odbojkaški turnir za pomoć u lečenju Ive Zvekić

Pored osnovnog cilja, turnir će imati i humanitarnu stranu. Sva sredstva od kotizacije, ali i iz kutija za sakupljanje dobrovoljnih priloga, biće namenjena za daljne lečenje naše sedmogodišnje sugrađanke Ive Zvekić kojoj je u aprilu ustanovljena leukemija. Iva se trenutno nalazi na odeljenju Onkologije Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, a za njeno dalje lečenje  neophodan je odlazak u Italiju. Troškovi lečenja, operacije i oporavka u Italiji iznose 100.000 evra, pa se ovim putem mole svi ljudi dobre volje da pomognu, da Ivi obezbedimo srećnije detinjstvo.

„Iva je trenutno u Novom Sadu, za sada je stabilno. Treba da primi još jedan blok terapija, pa će se potom u zavisnosti od rezultata znati šta dalje. Najverovatnije se ide za Italiju gde će Iva imati operaciju transplatacije“, rekao je Dragan Zvekić, otac Ive Zvekić.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 11101

Povezana vest

Povezano dešavanje

Povezane teme

humanitarni turnir

udruženje kraljevina srbija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.