Komentara: 0
Pregleda: 1332

Humanitarni koncert božićnih pesama "Zvuci praznika"

27.12.2018. u 16:45h
Izvor: Subotica.com
Humanitarni koncert božićnih pesama "Zvuci praznika"

U subotu, 29. decembra, na sceni "Jadran" Narodnog pozorišta, sa početkom u 19 časova, održaće se, šestu godinu za redom, humanitarni koncert Dečijeg crkvenog hora "Emanuil". Ove godine tradicionalni koncert ovog hora organizuje se pod imenom "Zvuci praznika" i posvećen je upravo Božiću - najradosnijem hrišćanskom prazniku.

Gosti koncerta biće Subotički tamburaški kvartet, koji čine Ivana Mačković, Nikola Sudarević, Patricia Čović i Ištvan Sakač; zatim Baletska škola "Raičević" i Dečiji hor "Iskončići" sa dirigentom Dejanom Anđelovićem.

Ulaz je slobodan, a posetioci će imati mogućnost da daruju dobrovoljni novčani prilog za višečlanu subotičku porodicu u teškoj materijalnoj situaciji.

Dečiji hor Srpske pravoslavne crkvene opštine subotičke, koji od nedavno nosi ime "Emanuil" postoji od 2010. godine, a od 2013. godine održava, sada već tradicionalni, godišnji koncert. U ovih šest godina svaki nastup je bio sa tematskim programom, od junaštva u Velikom ratu, preko počasti Bogorodici i majkama, do duhovnog pesništva svetog vladike Nikolaja. Koncert se održavao u Velikoj većnici Gradske kuće, na sceni Dečijeg pozorišta i sada po prvi put na sceni "Jadran" Narodnog pozorišta. Sredstva su prikupljana za subotičku bolnicu, narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji, predškolsku ustanovu "Naša radost" i potrebite porodice i decu.

Osnivač i dirigent hora je Isidora Ana Stambolić.

Humanitarni koncert božićnih pesama "Zvuci praznika"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1332
Povezane teme

humanitarni koncert

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.