Komentara: 0
Pregleda: 2652

Humanitarne akcije za decu OiSŠ "Žarko Zrenjanin"

08.06.2018. u 12:38h
Izvor: Subotica.com
U znak zahvalnosti Vojvođanskom omladinskom forumu koji je u decembru 2017. godine organizovao humanitarni koncert i sav prihod poklonio deci koja pohađaju ovu školu, učenici specijalne škole OiSŠ “Žarko Zrenjanin” naslikali su i poklonili sliku.
Humanitarne akcije za decu OiSŠ "Žarko Zrenjanin"

Članovi Vojvođanskog omladinskog foruma (VIFO) su u decembru prošle godine organizovali humanitarni koncert i sav prihod koji su prikupili, poklonili su deci OiSŠ “Žarko Zrenjanin”. Ukupno su prikupili 91 hiljadu dinara i time su pomogli da se učenicima ove škole obezbede bolji uslovi za njihovo školovanje.

- Pomoć koju smo dobili od Vojvođanskog omladinskog foruma nam je pomogla. Za novac koji smo dobili, kupili smo lepe rukohvate koji olakšavaju deci da se popnu uz stepenice i prepovijalište sa rukohvatima koje nam je bilo potrebno. Za nastavnicu Aniko Hatvanji i za njen razred smo obezbedili tablet koji joj je u mnogo čemu olakšao nastavu. Koriste ga za učenje slova, za grafomotoriku i za finu motoriku. – istakla je Dragana Vučković, direktorka škole.

Humanitarne akcije za decu OiSŠ "Žarko Zrenjanin"

U znak zahvalnosti, učenici sedmih razreda su, uz pomoć defektologa Andree Avdalović, naslikali sliku i poklonili je Vojvođanskom omladinskom forumu, s ciljem da kada vide sliku, da se sete svog humanog dela i dece kojima su mnogo pomogli.

Basketaši iz MZ "Centar 3" sakupljali sredstva za OiSŠ "Žarko Zrenjanin"

Mesna zajednica "Centar III" nastavila je izvanrednu saradnju sa OISŠ "Žarko Zrenjanin" koja traje već više godina. Ovog puta basketaši koji se rekreiraju u ovoj obrazovnoj ustanovi organizovali su turnir u basketu pod nazivom "Koš za Žarka" i time prikupili sredstva za kupovinu majica za učenike škole koje će oni koristiti za nastavu fizičkog vaspitanja. Protekle godine aktivisti MZ "Centar III" obezbedili su i lopte za košarku, odbojku i fudbal a kako je dogovoreno sa direktoricom škole Draganom Vučković, sledeći cilj im je da svih 150 učenika dobiju ovakve majice.

Humanitarne akcije za decu OiSŠ "Žarko Zrenjanin"

Humanitarne akcije za decu OiSŠ "Žarko Zrenjanin"

Ova akcija predstavlja samo jedan segment saradnje ove dve ustanove koje se nalaze u neposrednom okruženju i ta saradnja će se nastaviti i tokom godine učešćem učenika u radnim akcijama uređenja ovog naselja kao i pomoći MZ "Centar III" za socijalno najugroženije porodice učenika koji pohađaju školu "Žarko Zrenjanin"

Humanitarne akcije za decu OiSŠ "Žarko Zrenjanin"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2652
Povezane teme

OiSS Žarko Zrenjanin

donacija školi Žarko Zrenjanin

dragana vučković

koš za žarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.