Komentara: 0
Pregleda: 2666

Humana subota sutra na Paliću

08.06.2012. u 19:27h
Izvor: RTV Yueco
Crveni krst Subotice organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom„ Humana subota". Akcija će biti održana sutra na Paliću, na Velikoj terasi, u vremenu od 8 do 11 časova. Na dan akcije uz prikaz knjižžice dobrovoljnog davaoca obezbeđen je– besplatan prevoz autobuskom linijom br. 6. od 07,00 do 14,00 časova.
Humana subota sutra na Paliću

U saradnji sa centrom za unapređenje zdravlja i prevenciju bolesti sa polivalentnom patronažžnom služžbom vrššiće se merenje holesterola u krvi, triglicerida, ššećera u krvi, telesne težžine, krvni pritisak i savetovanje. U 11,00 časova počinje ručak za dobrovoljne davaoce krvi i članove njihovih porodica.

Organizovana je besplatna poseta Zoo vrtu, sa potvrdom koja se daje nakon davanja krvi za davaoce i njihovu decu do 12 godina starosti.

Kako navode organizatori, ova akcija je od izuzetnog značaja za naššu sredinu obzirom da je u letnjem periodu stalna nestaššica ove dragocene tečnosti što možže da ugrozi ukupne planirane operativne intervencije, stoga je važžan uspeh ove akcije i odaziv što većeg broja sugrađana koji činom dobrovoljnog davanja krvi ispoljavalju visok stepen humanosti.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2666
Povezane teme

dobrovoljno davanje krvi

akcija davanja krvi

crveni krst

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.