• Pregleda: 3675

Hrvatski ambasador posetio Suboticu

Gordan Markotić, ambasador Republike Hrvatske u Beogradu, posetio je danas Suboticu, zajedno sa predstavnicima 17 firmi iz Hrvatske.
Foto: Blic.rs
Hrvatski ambasador posetio Suboticu

Oni su održali sastanak sa gradonačelnikom Jeneom Maglaijem, na kome je bilo reči o potencijalnoj ekonomskoj saradnji, kao i o aktivnostima brojne hrvatske nacionalne zajednice koja živi u Subotici.

- Čak 17 firmi je bilo zainteresovano za radnu posetu Subotici, kako bi se na licu mesta uverili u potencijanu mogućnost investiranja ili saradnje sa drugim preduzećima iz ovog grada. Iskustvo mi govori da ovakvi sastanci uvek donose rezultata i verujem da će tako biti i sada. U vreme recesije, mislim da je ekonomija ključni segment saradnje Hrvatske i Srbije. Pored toga, ova poseta je značajna jer u Subotici živi veliki broj pripadnika hrvatske nacionalne manjine – rekao je Markotić.

Jene Maglai, gradonačelnik Subotice, izrazio je zadovoljstvo što su zajedno sa ambasadorom Hrvatske došli i privrednici, te da očekuje da će ovaj susret uskoro dati i konkretne rezultate.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

16
tetka Odgovori
ETO NAMA KORISTI !!!!! Bićeeeeee novih radnih mesta /ha,ha,ha/, a mi se bunimo što se parkirao na zelenoj površini!
Milan Odgovori
I sta sad ? To nam je od pomoci neke ?
mićko Odgovori
Dobrodošli su svakako. (G-din ambasador ima i prezimenjake u Subotici.) Zašto ne raditi i sarađivati? Ali, preporučujem mu ozbiljno manevrisanje i zaobilaženje ovdašnjih političkih predstavnika koji se deklarišu kao jedini predstavnici hrvatskog ili hrvatsko - bunjevačkog naroda. Jer, sa njima se ne može postići ništa valjano.
pajo Odgovori
bravo.....
boa Odgovori
Izvukli i iscrpeli ono što su mogli iz kroatije pa sad hoće kod nas, pune vesti kako im preti grčki scenario i bankrot,iako su u EU gde teče med i mleko, ali oni bi iz ljubavi prema 9000 pripadnika "brojne" hrvatske nacionalne manjine da ulažu...
Biće da traže tržišta gde JOŠ zakonom nije jasno sve definisano, da ne kažem gde još uvek može da se lovi riba u mutnom, i naravno jeftinu radnu snagu. Nekako verujem samo kada dolazi Nemac.
Daj Bože da grešim i da bude suprotno....
Vesko Odgovori
Ne smataju nama strani ambasdori, vec nasi lopovi i mafijasi u koje niko nesme da zagrize.
timberland Odgovori
Podrzavam saradnju!
cule Odgovori
HVALA ti sto sui dosao da posetis svoju bracu BUNJEVCE
Ima nas puno ovde na celu sa NACE ZELICOM ali ne racunaj na SPS Bunjevce Pokornica Bajica Babica
Bog
Zoki Odgovori
@boa Nemac je puno pomogao nasu omladinu.
Udisu staklena vlakna, otrovnu prasinu u Simensu - javna tajna.
godzila Odgovori
Sto si dolazio?
esi mi dobar? Odgovori
@cule
Ne kaže se BOG, nego BOK! Informiši se malo pre nego što odvališ glupost. Ajd ZDRAVO!
Martin Odgovori
@esi mi dobar?" Nisi upravu, ipak se kaže BOG, BOK vele Zagrebčani i okolica, a ostali Hrvati vele BOG, pošto na našim teranima žive Hrvati koji nisu prigorci i zagorci, onda je cule u pravu. Ajd Bog
Komšija sa Prozivke Odgovori
Nije mi jasno šta onaj demagog iz RPK traži na sastanku.Svoje umeće je pokazao u 29.Novembru.A kredibilitet i ugled je pokazao u nekoliko izbornih ciklusa gde je sa svojom nacional-socijalističkom sektom SPS doživeo izborni fijasko.Mičite ga iz RPK i dajte smisao tom sistemu postavljanjem osobe od integriteta i digniteta kako ličnog tako i profesionalnog.Kad će revizor da pročešlja SIEPU gde je dotični predsednik UO.Znamo šta je Radulović govorio o toj instutuciji.Javnost ima pravo da zna istinu o trošenju novca.Gde je policija i tužilaštvo!
esi mi dobar? Odgovori
@Martin, ti nisi u pravu, BOK je karakterističan zagrebački sleng koji se proširio i na neke delove Hrvatske jer je fensi biti Zagrepćanin. Pa kad neko izvali BOG ispadne teška seljačina . A što se tiče Zagoraca i Prigoraca oni pozdravljaju s Faljen Isus ! Jedino se Dalmatinci ne stide svog izvornog govora pa i u sred Zagreba on će ti reći" A ća pizdiš, oli si poludija!"
cule Odgovori
DECKI Bog BOk Faljen Isus AMen Uvik sve je to HRVATSKI sto je najvaznije zavisno od regiona
Ako je Bog seljacki odmah prihvatam jer nije sramota biti seljak
Tata i mama su mi rodjeni na salasu tako da...
Martin Odgovori
@esi mi dobar? " Nisam baš siguran, ali ajda vidim da pokušavaš biti u toku što i kako se Hrvati pozdravljaju u srid Zagreb pa i šire. Pa još ako nisi Hrvat to je onda još za veliku pohvalu. Ja pošto nisam tako dobro upućen i kako bi ti rekao teška seljačina. Ajd Bog
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.