Komentara: 1
Pregleda: 1792

Hor "Iskončići" nastupio na humanitarnom koncertu "Dete od snova"

23.02.2022. u 14:40h
Izvor: Subotica.com
Dečji hor „Iskončići“, pod dirigentskom palicom Natalije Lukić, nastupio je na humanitarnom koncertu „Dete od snova“, održanom u nedelju u Kombank dvorani u Beogradu.
Hor "Iskončići" nastupio na humanitarnom koncertu "Dete od snova"
Foto: Live production

Subotički mališani bili su deo jedinstvenog muzičkog spektakla čiji je prihod namenjen lečenju dece i njihovoj borbi protiv raka. Njihova energija, sjajni glasići razoružali su publiku u prepunoj dvorani, koja ih je nagradila gromoglasnim aplauzom.

- Predstavili smo se numerama „Plava ptica“, „Jednog dana neću biti dete“, a potom zajedno sa ostalim učesnicima otpevali pesmu „Dete od snova“ autorke Bojane Mašković – kaže producent i dirigent Natalija Lukić, profesorka muzičkog obrazovanja u OŠ "Kizur Ištvan". – „Iskončići“ u svom radu neguju tradicionalni zvuk i po tome se izdvajamo od drugih. Srbija ima jako veliki broj horova, ali su u nama prepoznali nešto drugačije, nešto posebno. Srca su nam bila puna kada je cela dvorana aplaudirala za vreme našeg izvođenja,  a potom smo dobili najveći aplauz. Međutim, najponosniji smo što pre svega učimo da budemo humani i dobri ljudi.

Hor "Iskončići" nastupio na humanitarnom koncertu "Dete od snova"„Iskončići“ su se, zbog aktuelne epidemiološke situacije, beogradskoj publici predstavili sa manjim brojem članova. Nastup na velikoj sceni i rame uz rame sa prekaljenim umetnicima, među kojima su Bojana Stamenov, Bojana Mašković, Nenad Knežević - Knez, Bojan Marović, Dušan Svilar, Ana Bebić, Branislava Podrumac, Daniel Kajmakoski, Igor Simić, Boris Režak, Filip Pat, Dejan Cukić, Željko Vasić, Momčilo Bajagić - Bajaga, Boda Ninković, Stojan Đorđević, Mateja Popović i Milan Gromilić, za mlade Subotičane bilo je neprocenjivo iskustvo.

- Ponosni smo što smo stali rame uz rame sa velikim imenima i što smo pokazali spremnost, znanje, talenat, sposobnost, i što smo osvojili srca beogradske publike. Svaki nastup, koncert ili takmičenje nosi neko novo iskustvo, a ovo je za sve nas do sada najlepše. Pevali smo u sali u kojoj je akustika savršenstvo. Takođe, imali smo priliku da razmenimo mišljenja sa drugim umetnicima, koji su se družili sa našim horistima, podelili im iskustva, savete... - dodaje profesorka. – Ipak, najznačajnije je što smo još jednom položili test humanosti, što smo bili podrška svima kojima je podrška potrebna.

Hor "Iskončići" nastupio na humanitarnom koncertu "Dete od snova"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1792

Povezana vest

Povezane teme

iskončići

natalija lukić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.