Komentara: 0
Pregleda: 2466

Hitna pomoć proteklog vikenda imala povećan broj intervencija na terenu

23.07.2014. u 16:00h
Izvor: RTV City
Bilo da ste zdravi ili bolujete od neke hronične bolesti, vremenske prilike koje su proteklih nekoliko dana preovladavale našim područjem nikako ne mogu da se nazovu letnjim, i veoma su štetne po zdravlje, poručuju lekari. Da je vreme zaista varljivo pokazuju i podaci Hitne pomoći čije ekipe su proteklog vikenda imale povećan broj intervencija na terenu, a bilo je slučajeva gde je pomoć lekara bila neophodna i na javnim mestima.
Hitna pomoć proteklog vikenda imala povećan broj intervencija na terenu

Lekari savetuju oprez, pogotovo hroničnim pacijentima, uzimanje propisane terapije, kontrole kod ordinirajućeg lekara i pravilna ishrana, kao i adekvatno odevanje.

Tokom proteklog vikenda, ekipe Hitne pomoći u gradu i vangradskim naseljima su tokom 24h imale čak 40 intervencija. Pomoć lekara u najvećem broju slučajeva zatražili su hronični bolesnici, a bilo je intervencija i na javnim mestima zbog kolapsa i gubitka svesti.

Naglo zahlađenje koje nam je stiglo u ponedeljak, doprinelo je smanjenju tegoba kod pacijenata, a samim tim i broja terenskih intervencija. Temperaturne oscijalacije veoma su opasne, pogotovo za hronične bolesnike, jer je povećan i broj trasporta pacijenata u Institut za kardiovaskularne bolesti Sremska Kamenica zbog akutnog infarkta srca, čiji broj nije tipičan za ovaj period godine.

Kako bi prebrodili ove nagle promene vremena, hroničnim bolesnicima savetuje se pravilno uzimanje propisane terapije, kontrole kod lekara, i redovno merenje krvnog pritiska. Ovakvo vreme pogodno je za razvoj virusnih infekcija, te se savetuje pravilna i raznovrsna ishrana bogata vitaminima, i adekvatno odevanje u skladu sa vremenskim prilikama.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2466
Povezane teme

hitna pomoć

prva pomoć

hitna medicinska pomoć

hronični bolesnici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.