Komentara: 0
Pregleda: 949
Foto

Hemijsko – tehnološka škola otvorila vrata budućim đacima

24.03.2023. u 09:22h
Izvor: Subotica.com
Uoči današnjeg obeležavanja Dana obrazovne ustanove, Hemijsko – tehnološka škola otvorila je juče svoja vrata budućim đacima i predstavila im sve obrazovne profile koje nudi.
Hemijsko – tehnološka škola otvorila vrata budućim đacima

HTŠ obrazuje učenike na četiri područja rada, na dva nastavna jezika, srpskom i mađarskom. Prema planu upisa, naredne školske godine planirano je  šest odeljenja na srpskom i tri na mađarskom nastavnom jeziku, odnosno najviše 270 novih đaka.

- Na srpskom jeziku biće smerovi tehničar za hemijsku i farmaceutsku tehnologiju, tehničar za operativnu forenziku, veterinarski tehničar, po dualnom modelu tehničar modelar odeće, pekar, prehrambeni tehničar, vinar – vinogradar. Na mađarskom jeziku biće smer tehničar za operativnu forenziku, kao i tehničar modelar odeće i poslastičar po dualnom modelu obrazovanja – najavljuje Jadranka Vojnić Purčar, pomoćnica direktora.

Hemijsko – tehnološka škola otvorila vrata budućim đacimaMali maturanti imali su priliku da provire u laboratorije, pekaru, radionice i kabinete Hemijsko-tehnološke škole i uvere šta ih sve čeka ako odluče da u njoj nastave svoje školovanje.

- Zahvaljujući Ministarstvu prosvete završavamo veterinarsku stanicu i početkom septembra očekujemo da ona bude u funkciji i da naši veterinarski tehničari tu održavaju svoje vežbe i praktičnu nastavu. Započeta je realizacije regionalnog čelendž fonda, za opremanje jedne učionice i nabavku mašina vrednih 200.000 evra za pekare i poslastičare – ističu u Hemijsko- tehnološkoj školi, koja je u procesu sticanja trening centra za dualno obrazovanje.

Hemijsko – tehnološka škola otvorila vrata budućim đacima

Izvor: Subotica.com
Dan Otvorenih vrata u HTŠ Dan Otvorenih vrata u HTŠ Dan Otvorenih vrata u HTŠ Dan Otvorenih vrata u HTŠ Dan Otvorenih vrata u HTŠ Dan Otvorenih vrata u HTŠ Dan Otvorenih vrata u HTŠ Dan Otvorenih vrata u HTŠ
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 4 dana
Komentara: 0
Pregleda: 949
Povezane teme

hemijska škola

hemijsko tehnološka škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.