Komentara: 0
Pregleda: 2247
Foto

Hemijsko-tehnološka škola obeležila Dan škole

22.03.2024. u 14:09h
Izvor: Subotica.com
Hemijsko-tehnološka škola obeležila Dan škole

Svečanom priredbom u Domu učenika, Hemijsko-tehnološka škola obeležila je Dan škole. U ovoj obrazovno-vaspitnoj ustanovi danas se školuje više od 600 đaka, na četiri područja rada (hemija, nemetali i grafičarstvo, poljoprivredna proizvodnja i prerada hrane, tekstilstvo i kožarstvo, trgovina, ugostiteljstvo i turizam). 

Veoma smo ponosni što mi sada baštinimo dugu tradiciju. Zahvalni smo resornom ministarstvu i Gradskoj upravi što nam daju podršku da idemo najboljim stopama obrazovanja u Srbiji. Ponosi smo i što dajemo svoj doprinos razvoju lokalne privrede, lokalne zajednice i što veoma uspešno ispunjavamo ulogu koja nam je namenjena u obrazovnom sistemu Republike Srbije - istakao je direktor škole, Nikola Matković.

Hemijsko-tehnološka škola obeležila Dan školeOsim dana škole, danas je obeležen i značajni jubilej - 125 godina zgrade (Hemijsko-tehnološke škole) u funkciji obrazovanja.

- Priča o objektu koji ima svoju bogatu istoriju iz daleke školske 1898/1899 godine, zapravo je priča o zgradi koja je kroz istoriju dugu više od jednog veka bila u funkciji obrazovanja. Prošlost, ipak, nije zasenila sadašnjost, još manje budućnost, jer sve ono što danas krasi ovu školu daje nam za pravo da verujemo da će se o njoj još slušati u vremenu koje sledi - kazao je gradonačelnik, Stevan BakićSubotica može biti ponosna jer je Hemijsko-tehnološka škola poznata po izuzetnim rezultatima koje đaci postižu, a nagrade dokazuju koliko se ova škola ističe na mapi srednjih škola Srbije. Dovoljno je da se osvrnete oko sebe, pogledate učionice i laboratorije i uverite se kako se u školi vodi računa o tome da ambijent za đake i profesore bude funkcionalan, savremen i opremljen po najvišim standardima.

Hemijsko-tehnološka škola obeležila Dan škole

Pohvale na račun rada ove škole stižu i iz Ministarstva prosvete koje je ovu obrazovnu ustanovu ocenilo najvećom mogućom ocenom.

Ova škola je dobila ocenu 4, što je i najviša ocena koja se može dobiti. To svedoči o kvalitetu i onome čemu mi težimo - da spojimo teoriju i praksu i da se ne desi više da deca završe školu, dobiju diplomu, a onda kada odu u firme da počnu da uče svoj zanat. Ovde, u ovoj školi, imamo fantastičan spoj teorije i prakse, a deca po dobijanju diplome odmah mogu da nastave da rade poslove za koje su se školovali - naveo je posebni savetnik ministra prosvete, dr Zoran Kostić.

Hemijsko-tehnološka škola obeležila Dan škole

Inače, u Hemijsko-tehnološkoj školi naredne školske godine biće upisani đaci na ukupno devet obrazovnih profila.

Izvor: Subotica.com
Dan Hemijsko-tehnološke škole - svečanost Dan Hemijsko-tehnološke škole - svečanost Dan Hemijsko-tehnološke škole - svečanost Dan Hemijsko-tehnološke škole - svečanost Dan Hemijsko-tehnološke škole - svečanost Dan Hemijsko-tehnološke škole - svečanost Dan Hemijsko-tehnološke škole - svečanost Dan Hemijsko-tehnološke škole - svečanost
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 5 dana
Komentara: 0
Pregleda: 2247
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

hemijsko tehnološka škola

stevan bakić

nikola matković

dan škole

ministarstvo prosvete

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.