Komentara: 2
Pregleda: 2899

Hemijsko-tehnološka škola dobila četvorku u eksternoj evaluaciji

04.12.2013. u 18:33h
Izvor: RTV Yueco
Hemijsko tehnološka škola je od 3 subotičke srednje škole koje su do sada obuhvaćene eksternom evaluacijom ocenjena najvećom ocenom. Škola je dobila četvorku prilikom spoljašnjeg ocenjivanja od strane predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ostvarila 93% svih standarda koji su uključeni u vrednovanje. Vrednovanje škole obavljeno je 26. i 27. novembra.
Hemijsko-tehnološka škola dobila četvorku u eksternoj evaluaciji

Hemijsko-tehnološku školu u Subotici trenutno pohađa 789 đaka raspoređenih u 81 odeljenje na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku. Jedna od oblasti koje se boduju prilikom spoljašnje evaluacije obrazovnih ustanova je i razgovor sa učenicima o tome kako su zadovoljni školom, radom profesora i organizovanjem nastave. Đaci Hemisjko tehnološke škole su tokom prošle godine ostvarili su osvajali prva i druga mesta na Republičkim i Pokrajinskim takmičenjima iz hemije i neorganske hemije, na području rada tekstilstvo i kožarstvo, poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane, kao i prvo mesto u Pružanju prve pomoći. Učenici drugog i četvrtog razreda Hemijsko-tehnološke škole sa kojima smo razgovarali kažu da su zadovoljni radom profesora i atmosferom u školi i da se nisu razočarali prilikom odabira obrazovnog profila.

Četvoročlani tim spoljašnjih evaluatora vrednuje škole u 7 oblasti: školski program i godišnji plan rada, nastava i učenje, obrazovna podrška učenicima, postignuća učenika, međuljudski odnosi u školi i resursi. Od 30 standarda Hemijska škola je ostvarila 28 i ostvarila 93% svih vrednovanih standarda. Prilikom evaluacije su intervjuisani i roditelji đaka koji pohađaju školu, što je doprinelo dobijanju dobre ocene.

Hemijsko-tehnološka škola u narednoj školskoj godini planira da obezbedi 320 mesta za buduće srednjoškolce. Planirano je 9 obrazovnih profila u 11 odeljenja na srpskom, mađarskom i hrvatskom nastavnom jeziku u obrazovnom profilu dizajner odeće ogled koji je verifikovan prošle godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2899
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.