Komentara: 15
Pregleda: 9065
Video
Foto

Havarija na vodovodnoj mreži

07.10.2021. u 11:53h > 15:59
Izvor: Subotica.com
Jutros je došlo do oštećenja magistralnog cevovoda za vodu u Balkanskoj ulici (MZ "Novi grad"), što je uticalo na snabdevanje vode u većem delu grada. Iz "Vodovoda" poručuju da ekipe uveliko rade na saniranju problema, a da će se građani alternativno snabdevati iz druge Fabrike vode.
Havarija na vodovodnoj mreži

Havarija se desila jutros, nešto pre 8 časova, kod nekadašnjeg podvožnjaka između Bolmanske i Balkanske ulice, gde se proteklih mesec dana vrše radovi na izgradnji pruge. Kako se za sada zna, greškom izvođača radova na pružnoj infrastrukturi došlo je do oštećenja dve cevi "Vodovoda" velikog kapaciteta koje su bile u upotrebi, u punom kapacitetu.

Havarija na vodovodnoj mreži

Iz "Vodovoda" očekuju da će se problem sa vodosnabdevanjem rešiti tokom dana, korišćenjem alternativnih dovoda, a da će, u zavisnosti od oštećenja cevi, pravac koji prolazi pored podvožnjaka biti blagovremeno saniran.

- Naše ekipe su na terenu, utvrđuju koliko je oštećenje u pitanju i koliko brzo možemo da saniramo, ali svakako imamo dve Fabrike vode i možemo relativno brzo da uspostavimo dovod vode građanima. Moguće je da će privremeno biti slabiji pritisak, ali pokušaćemo da što pre nastavimo distribuciju - rekao je za naš sajt Đerđ Šugar, direktor JKP "Vodovod i kanalizacija". - U većem delu grada se situacija postepeno normalizuje, tako što smo iskoristili drugu Fabriku vode.

Havarija na vodovodnoj mrežiDirektor "Vodovoda" objašnjava da ovo nisu planski radovi preduzeća kojim rukovodi, desila se, po prvim informacijama, greška od strane izvođača u tom delu gde se sređuje pruga.

- Mi smo izvođačima dali plan naše mreže, kao što su to uradila i druga preduzeć. Međutim, očigledno je i pored toga došlo do previda ili neke nepažnje. Videćemo kada uradimo uviđaj šta se desilo i koliko će nam trebati vremena da popravimo - dodaje Šugar.

Nešto kasnije iz JKP "Vodovod i kanalizacija" je stiglo saopštenje u kojem se pored onog što smo već naveli dodaje i da je došlo do oštećenja magistralnog cevovoda u Balkanskoj ulici i do nepredviđenog prekida vodosnabdevanja njihovih korisnika od kućnih brojeva 1 do 15.  

Uz izvinjenje zbog neprijatnosti, iz "Vodovoda" poručuju da se nastavak urednog vodosnabdevanja očekuje u kasnim popodnevnim časovima.

Izvor: Subotica.com
Havarija na vodovodnoj mreži Havarija na vodovodnoj mreži Havarija na vodovodnoj mreži Havarija na vodovodnoj mreži Havarija na vodovodnoj mreži Havarija na vodovodnoj mreži Havarija na vodovodnoj mreži Havarija na vodovodnoj mreži
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 9065
Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

vodovodna mreža

vodosnabdevanje

đerđ šugar

havarija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.