• Pregleda: 5156

Hajnalka Bognar Pastor novi član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu, Ostrogonac pod istragom

Gradska Skupština usvojila je danas promenu u Gradskom veću u resoru poljoprivrede, nakon što je Šimon Ostrogonac podneo neopozivu ostavku. Njegovo mesto preuzela je Hajnalka Bognar Pastor.
Hajnalka Bognar Pastor novi član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu, Ostrogonac pod istragom

Šimon Ostrogonac više nije zadužen za pitanja poljoprivrede - to su potvrdili danas odbornici na 25. sednici Skupštine grada Subotice. Upravljanje resorom poljoprivrede u narednom periodu preuzeće Hajnalka Bognar Pastor (1971), diplomirani inženjer agronomije, smer zaštita bilja.

Ostrogonac je član od prvog dana aktuelnog saziva Gradskog veća (23. jun 2016. godine), delegiran od strane Saveza vojvođanskih Mađara, baš kao i njegova naslednica.

Hajnalka Bognar Pastor (foto: RTV Pannon)

Gradonačelnik Bogdan Laban se zahvalio odlazećem članu Gradskog veća na dobroj saradnji. U diskusiji, odbornik Jene Maglai je sugerisao da je Ostrogonac bio primoran da podnese ostavku, tvrdivši da je isti dobro radio posao.

- Žao mi je što ste ga primorali da podnese ostavku, nije to zaslužio - poručio je Maglai.

Nakon Maglaijevog izlaganja, pred govornicu je izašao Janoš Nagel, predsednik odborničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara, koji je negirao da je Ostrogonac bio primoran, već je njegovu odluku ocenio kao moralan čin. Nagel je rekao da je protiv Šimona Ostrogonca pokrenut istražni postupak pred Višim sudom u Novom Sadu, zbog postojanja sumnje da je učinio krivično delo, ističući da je postupak u toku i da krivicu treba dokazati.

- Ostavku je podneo sam, iz moralnih razloga, i smatramo da je dobro postupio. Sumnja postoji vezano za njegove privatne poslove, ne za funkciju koju je obavljao. Ostavimo pravosudnim organima da rade svoj posao i da ne optužujemo unapred - rekao je Nagel, potvrdivši da Ostrogonac ostaje član SVM-a.

Tajnim glasanjem, sa 41 glasova za, 7 protiv i jednim uzdržanim, odbornici su prihvatili imenovanje Hajnalke Bognar Pastor za novog člana Gradskog veća zaduženog za poljoprivredu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

12
Alen Odgovori
Porodica Pastor nastavlja sa rodbinskim zapošljavanjem. SVM nema ni jednog kadra sposobnog da vodi bilo koji resor osim porodice Pastor. Bolje da promenite ime stranke i umesto SVM zovete svoju stranku PASTOR politička stranka.
DUX
PPS ..ok je dobro zvuči :) .Namestili se uz vlast ma sve im potaman nemaju primedbi
dileja Odgovori
Nešto mi je poznato ovo prezime Pastor??? Izgleda da je dosta rasprostranjeno u Gradskoj kući.
Zoltan Hajdu Odgovori
Gospođa nema nikakve veze sa porodicom Pastor. Nemoj te lupetati bezveze molim Vas.
Žena je stručna i radila je u struci decenijama.
H.H.024
Da, decenijama! Na 3-4 radna mesta ukupno skoro 21 godinu, a od toga 2 godine pripravnički.
pista
Hajdu... ti iz Segedina kao bolje znas??? I sada je radila na vise mesta... u PSS-u Subotica i po politickoj liniju kao clan UP Cistoce... I vrabac je ptica, a Pastor je Pastor....
Born and raised in Su Odgovori
A gde je Darko Antelj?
ČINJENICA Odgovori
Pelcer zvani "ostavka iz moralnih razloga", nikako da se primi u većem obimu u okviru lokalne samouprave. Primetan je tek u tragovima, a samim tim na nivou statističke greške. Što je, opet, svojevrsni paradoks, budući da je kandidata napretek. I to počev od onih u Skupštini, kao u ovom slučaju, pa do članova njenih radnih tela. (Ne)delo, koje Tivadar Bunforda, nešto jednakijeg od ostalih u lokalnom Parlamentu kandiduje da sledi čin kolege (dobrovoljan ili ne, pitanje je sad?), je - dezinformisanje!

Naime, u odgovoru na primedbu da u fotokopiji zapisnika sa 13. sednice Komisije za predstavke i žalbe nije uočljivo na osnovu kojih parametara je na desetominutnoj, nemuštoj sednici (čitaj: bez diskusije o navodima, uz istovremeno zanemarivanje zahteva i prava da kao stranka zastupam svoje stavove), žalba odbijena navodno kao neosnovana (ista sudba je zadesila i 4 druga podneska u predmetu protiv zaštitnika građana...
B Odgovori
Odvratni politicari svi do jednoga su fuj!!!
ČINJENICA Odgovori
...Tivadar Bunford je tvrdio da izjave članova nisu evidentirane jer su, navodno, "na prethodnim sednicama temeljno i detaljno razmotrili sve i doneli određeno mišljenje". Da su u dezinformaciji (blago rečeno) "kratke noge" dokaz su naknadno dostavljene fotokopije zapisnika sa 10.,11. i 12. sednice, jer od diskusije, pogotovo ne konstruktivne, nema ni slovo "d". Da "vrana vrani..." lično sam se uverio tokom više od dve i po godine, koliko je trajao izvesni predmet pod krovom Gradske kuće. Da li će manje ili više kod instance n višem nivou, ne zna se.  
Jovan Odgovori
Poznajem Hajnalku lično,radio sam sa njom jedno kratko vreme... ona je školovana,pristojna,stručna I jako dobra osoba... što se tiče njenog znanja u poljoprivredi,par exellance stručnjak I po meni prava osoba za to mesto... sve najbolje toj ženi u njenom daljem radu
Običan komšija
Ako je tako, a verujem da jeste, iskreno se pitam:

Šta će joj kaljanje obraza sa politikom i svakodnevnim odlaskom na posao među "stručnjake" i "dr nauka" kakvima će nova radna sredina da joj obiluje?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.