Komentara: 12
Pregleda: 5746

Hajnalka Bognar Pastor novi član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu, Ostrogonac pod istragom

10.10.2019. u 11:16h > 11:49
Izvor: Subotica.com
Gradska Skupština usvojila je danas promenu u Gradskom veću u resoru poljoprivrede, nakon što je Šimon Ostrogonac podneo neopozivu ostavku. Njegovo mesto preuzela je Hajnalka Bognar Pastor.
Hajnalka Bognar Pastor novi član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu, Ostrogonac pod istragom

Šimon Ostrogonac više nije zadužen za pitanja poljoprivrede - to su potvrdili danas odbornici na 25. sednici Skupštine grada Subotice. Upravljanje resorom poljoprivrede u narednom periodu preuzeće Hajnalka Bognar Pastor (1971), diplomirani inženjer agronomije, smer zaštita bilja.

Ostrogonac je član od prvog dana aktuelnog saziva Gradskog veća (23. jun 2016. godine), delegiran od strane Saveza vojvođanskih Mađara, baš kao i njegova naslednica.

Hajnalka Bognar Pastor (foto: RTV Pannon)

Gradonačelnik Bogdan Laban se zahvalio odlazećem članu Gradskog veća na dobroj saradnji. U diskusiji, odbornik Jene Maglai je sugerisao da je Ostrogonac bio primoran da podnese ostavku, tvrdivši da je isti dobro radio posao.

- Žao mi je što ste ga primorali da podnese ostavku, nije to zaslužio - poručio je Maglai.

Nakon Maglaijevog izlaganja, pred govornicu je izašao Janoš Nagel, predsednik odborničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara, koji je negirao da je Ostrogonac bio primoran, već je njegovu odluku ocenio kao moralan čin. Nagel je rekao da je protiv Šimona Ostrogonca pokrenut istražni postupak pred Višim sudom u Novom Sadu, zbog postojanja sumnje da je učinio krivično delo, ističući da je postupak u toku i da krivicu treba dokazati.

- Ostavku je podneo sam, iz moralnih razloga, i smatramo da je dobro postupio. Sumnja postoji vezano za njegove privatne poslove, ne za funkciju koju je obavljao. Ostavimo pravosudnim organima da rade svoj posao i da ne optužujemo unapred - rekao je Nagel, potvrdivši da Ostrogonac ostaje član SVM-a.

Tajnim glasanjem, sa 41 glasova za, 7 protiv i jednim uzdržanim, odbornici su prihvatili imenovanje Hajnalke Bognar Pastor za novog člana Gradskog veća zaduženog za poljoprivredu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 5746
Povezana vest
Povezane teme
gradsko veće šimon ostrogonac hajnalka bognar pastor
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.