• Pregleda: 6145

Usvojen rebalans budžeta

Skupština grada Subotice uvojila je danas odluku o rebalansu budžeta, po kojoj je obim gradske kase oko osam milijardi dinara, a ono što je zanimljivo je da se odustalo do zaduživanja kod poslovnih banaka..
Usvojen rebalans budžeta

Kao argument za rebalans vladajuća većina navodi tranfere sa viših nivoa vlasti, ostvarene su značajne uštede na rashodovanoj strani, koje će, po rečima čelnika grada, biti preusmerene na investicije. Na kritike opozicije da je budžet predimenzioniran, vlast odgovara obećanjem da će njegovo ostvarenje biti kao i prošle godine – oko 90 odsto.

- Zna se kakavo je ostvarenje budžeta bilo pre tri ili četiri godina a kakvo prošle godine. Optužbe da je budžet predizborni nisu tačne, on je investicioni, trudiloi smo se da smanjimo rashode a povećamo ulaganja – poručio je gradonačelnik Bogdan LabanDolaze nam sredstva sa viših nivoa vlasti, prebacuju se sredstva sa jedne na drugu stavku. Grad je sve svoje obaveze servisirao u roku, nije koristio budžetske rezerve i ne planira da se zadužuje kod poslovnih banaka.

S druge strane, opozicija poručuje da se iz izveštaja vidi nizak nivo ostvarenja, te da je od početka budžet bio preuveličan.

- Ono što smo poručivali u decembru pokazuje se kao tačno.Budžet je predimenzioniran, čuli smo da je ostvarenje budžeta oko 32 odsto i nije realno očekivati da on bude ostavren kako se najavljuje, biće dobro ako to bude 75 odsto – smatra Jene Maglai, predsednik odborničke grupe Pokret za građansku Suboticu.

Odbornici gradskog parlamenta usvojili su i Plan detaljne regulacije za izgradnju Gradskog stadiona, koji je preduslov za najavljenu obnovu stadiona.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
Simke Odgovori
Nažalost, žuta [*...*] je i dalje na 'tihoj, pritajenoj' vlasti
NN
@ simke: Kad poodlaze ovi koji nisu "žuti" iz Srbije, vi koji niste "žuti" ćete morati nešto i da radite da bi izdržavali vašu roze (da ne kažem pink) vlastelu. Nećete imati protiv koga da pišete komentare, a hleb se neće sam napraviti. Neće biti nikog da vam servira užinu, zato što neċe biti radnih ljudi koji će proizvesti istu.
Овца за шишање
А, каква ли су тек [*...*] садашњи властодршци којима су они добри?!
Robert G Odgovori
Doktore gledali smo kako Vas je gospodin Maglai načepio da ste namestili tender i da bezočno pljačkate grad sa svojim saradnicima.Niste pružili nikakav dokaz da to nije istina.Juče smo bili na Paliću Aqva Park stoji.Sve propada,vi lažete po običaju.
Ljubica
Sta tacno “stoji” na Akva Parku na Palicu? Stoji jedna visoka kula sa tri tobogana i stoji veliki decji bazen sa svim onim dzidza-bidzama. Stoji i to boga mi dobro stoji, bas se lepo uklopilo na predvidjenu parcelu...a stajace i osmeh svima nama sasvim dobro kada se ovo sve zavrsi do kraja. Uspesno.
Uvek u pravu Odgovori
Rebalans budžeta se radi kad se nešto debelo z....e. Već godinama unazad dolazi do rebalansa a sastavljaju ga silni stručni kadrovi. Koliko god da uzmete ove godine biće vam malo tako da i naredne očekujemo istu vest.
RR Odgovori
Kako ćete se na proleće pojesti od muke kad bude i akva park i fontana i levo skretanje i y kraj i nova bolnica i nova ambulanta na Prozivci i završena leva skretanja i nov gerontološki centar. Jujujujuu
manda
I ako bude to tako to ce biti samo natempirano da se nesto privodi kraju pred izbore. Sad sve stoji i nista se ne radi. Pogledaj samo aqua park, nema nikog nista se ne pomera, ono sto je u startu uradjeno to je to. Raskrsnica u centru grada se odugovlaci pa se odugovlaci, Y krak se radi ali sporo. Sve se tempira da bude gotovo ili kako oni kazu pred zavrsetkom radova, to kad zavrsi i kad pobede opet na izboria ona mogu opet da kradu 3 godine i onda opet pocinje zamazivanje ociju gradjanja sa par gradjevinskih radova.
Pa to smo gledali onomad kod demokrata ali izgleda da to pali.
DUX
I onda je mrmot zamotao čokoladu u foliju...
C Odgovori
Kakav sad rebalans kad je originalni budžet bio nikad bolji i kada nikad punija?
Sofronije Odgovori
Kad gledam njuške koje se zadovoljno cerekaju, tačno mi dođe muka ! Pade mi na pamet; "Nisu opasni oni što ujedaju - opasni su oni koji se ulizuju !"
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.