Komentara: 9
Pregleda: 6305

Gužve u čekaonicama u Bolnici

23.08.2013. u 18:12h
Izvor: RTV Yueco
Iako se mnogi građani žale na velike gužve koje se stvaraju u Bolnici, posebno na odeljenju za ortopediju, u bolnici navode da upravo to odeljenje ima najveći stepen iskorištenoti u Bolnici, i da su gužve na drugim odeljenjima i veće. Svakoga dana u ovoj ambulanti rade dva specijalista, a prosečno se pregleda oko 120 pacijenata. Ipak i pored toga, pacijenti čekaju najmanje sat i po do 2, jer uvek ima nekih vandrednih događaja, koji imaju prioritet kada je reč o pregledu.
Gužve u čekaonicama u Bolnici

Kada je naša ekipa došla u čekaonicu za ortopediju, u kojoj smo zatekli popriličnu gužvu, malo je ko od pacijenta želeo pred našim kamerama, da podeli svoje iskustvo iz čekaonice. Iako smo saznali da se na red čeka najmanje sat vremena, nekolicina njih, koja je čekala nešto duže, ipak je pristala da govori za našu televiziju.

Pacijenti se po rečima direktora bolnice Gorana Bićanina pregledaju po prioritetima, a prvi na listi prioriteta jesu sveže traumatizovani pacijenti, zatim mala deca, trudnice, vojni invalidi itd. Čekanje na pregled svih onih koji ne spadaju u ovo grupu, pomera se za nekoliko minuta ukoliko se hitno doveze neki pacijent koji je na listi prioriteta. Osim toga lakri specijaliste pregledaju svakog dana mnogo veći broj pacijenata nego što im je određeno.

U prvih 6 meseci ove godine u Bolnici je urađeno 12 odsto više opreacija nego prošle godine, a limitirajući faktor za rad u bolnici su i finasijska sredstva od strane Republičkog fona za zdravstveno osiguranje, te je broj procedura nemoguće povećavati, istakao je direktor Bolnice. Isto tako, on navodi da je i kulturološko stanje građana veoma bitno bar kada je reč o njihovom strpljenju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 6305
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.