Komentara: 9
Pregleda: 6038

Gužva ispred Dečijeg dispanzera zbog pravdanja izostanaka, iz Doma zdravlja poručuju da je problem rešen

17.09.2020. u 12:01h
Izvor: Subotica.com
Dok roditelji negoduju zbog gužve i višesatnog čekanja u redu ispred Dečijeg dispanzera, iz Doma zdravlja tvrde da je reč o izolovanom slučaju koji se desio u ponedeljak, kada je veliki broj roditelja došao sa decom zbog pravdanja izostanaka iz škole ili vrtića, te da već narednog dana nije bilo redova ispred Službe za zdravstvenu zaštitu žena i dece.
Gužva ispred Dečijeg dispanzera zbog pravdanja izostanaka, iz Doma zdravlja poručuju da je problem rešen

Red koji se proteže od ulaznih vrata pa do kraja stepeništa i višesatno čekanje na pregled, sačekao je roditelje koji su se u ponedeljak uputili u Dečiji dispanzer sa bolesnom decom. Na ovu neprijatnost ukazala nam je naša sugrađanka u rubrici "Pištaljka", koja je istakla da ovo nije uobičajeni prozor koji se zatiče ispred ove zdravstvene ustanove.

- Redovi u Dečijem dispanzeru su nenormalna pojava. Ljudi se laktaju na vratima. Čeka se nekoliko sati, bolesna i zdrava deca u istoj koloni, bez distance. Molim vas da rešite problem - napisala je naša sugrađanka.

Kako objašnjavaju iz Dom zdravlja Subotica, gužva koja se stvorila u ponedeljak ispred Dečijeg dispanzera posledica je dolaska velikog broja roditelja sa decom koji su, pre svega, čekali zbog pravdanja izostanaka mališana iz škole ili vrtića, te da već narednog dana nije bilo redova ispred Službe za zdravstvenu zaštitu žena i dece.

- Prisutnost velikog broja roditelja sa decom u čekaonicama Odeljenja za odojčad i predškolsku decu i Odeljenja za školsku decu ne bi omogućilo neophodno rastojanje od metar i po između prisutnih u holu, shodno propisanim epidemiološkim merama u uslovima epidemije korona virusa, te je bilo neophodno da neki roditelji sa decom sačekaju na otvorenom prostoru. Redova ispred zgrade tzv. Centra za majku i dete više nema, već od utorka - navode iz Doma zdravlja.

Gužva ispred Dečijeg dispanzera zbog pravdanja izostanaka, iz Doma zdravlja poručuju da je problem rešen

15. septembar 2020.

Iz ove zdravstvene ustanove napominju da u Dečijem dispanzeru radi dovoljan broj lekara i sestara, te da će svi pacijenti koji dođu biti zbrinuti blagovremeno i u najkraćem mogućem roku.

- Molimo poštovane roditelje i decu za razumevanje. Iskreno se nadamo da je problem rešen i da više neće biti ovakvih neprijatnosti za naše građane - poručuju iz Doma zdravlja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 6038

Povezana zviždaljka

Povezane teme

dom zdravlja subotica

dečiji dispanzer

gužva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.