Komentara: 20
Pregleda: 7163

Grupa roditelja: "Filigranski rad direktorke OiSS "Žarko Zrenjanin"

11.11.2014. u 16:41h
Izvor: Subotica.com
Na adresu naše redakcije stiglo je novo pismo grupe nezadovoljnih roditelja čija deca pohađaju Osnovnu i srednju škole za obrazovanje i vaspitanje dece sa smetnjama u razvoju ,,Žarko Zrenjanin“ u Subotici, a koje u nastavku prenosimo.
Grupa roditelja: "Filigranski rad direktorke OiSS "Žarko Zrenjanin"

Poštovani sugrađani,
Živeti i podizati dete ometeno u razvoju je izuzetno teško i veliki je izazov. Molimo vas da razumete nasu ogorčenost i odluku da sve karte konačno stavimo na sto. Razlog za to je prvenstveno nepoštovanje nas kao roditelja proteklih dana, gde smo za sve odluke nove direktorice saznavali isključivo iz medija, jer nas ona nije udostojila nijednog ličnog kontakta, a ni roditeljskog sastanka, kao ni čelnici lokalne samouprave, čija je to zakonska obaveza, a da ne govorimo o gomili laži koja je izrečena.

Molimo, gospođu direktorku da objasni široj javnosti dve prijave koje su roditelji podneli protiv nje dok je radila u nastavi i nije preuzela dužnost direktora, a to su prijave od strane roditelja podnesene u aprilu i maju 2009. godine. Iste su uredno zavedene u zvaničnom protokolu škole sa delovodnim brojem. Iz poštovanja prema njoj nećemo navoditi šta pise u tim prijavama, već očekujemo da ih ona sama objasni.

Povodom poslednjeg oglasavanja gospođe Vučković, na portalu Subotica.com postavljamo joj sledeća pitanja I molimo za odgovore:

  1. Poštovana direktorice, zar Vam je trebala prosvetna inspekcija za rešavanje problema dece od 12 godina (6-7 razred)? Zar su potrebni naši apeli, molbe i borba da nasa deca ne stignu do Dnevnog boravka u Banijskoj ulici i provode svoje detinjstvo sa odraslim licima u istoj prostoriji. Isključivo pod pritiskom javnosti ste promenili odluku i dozvolili im da ostanu u školi.

  2. Vezano za decu iz Kolevke kojima ste uskratili zakonsko pravo na školovanje u prostorijama škole, pardon u fiskulturnoj sali I time nas naučili da se i to moze. Gde su ta dečica do sada pohađala nastavu? Kako su do sada postojali uslovi za njihovo obrazovanje, a sada ih naprasno nema??? U vašem dosadašnjem obrazloženju, naveli ste da nemate odgovarajući broj medicinskih sestara za brigu i negu dece te je to veliki problem. Zašto ste onda od postavljanja na mesto direktora zaposlili 5 novih radnika a ne i jednu med. sestru koja vam je neophodna.

  3. Vezano za podršku defektologa deci u masovnim školama, postavljamo pitanje kako se ta podrška odvijala do sada? Koliko mi znamo uz dozvolu direktora masovnih škola pružali su je apsolventi I ljudi koji čekaju nostrifikaciju diploma.

  4. Zaista je lepo od Vas i zahvaljujemo se na dozvoli da naša deca nastave da pohađaju Dnevni boravak u Banijskoj i to čitavih 8 sati ( Zakon o socijalnoj zaštiti upravo 8 sati i propisuje), a kao i do sada, a ne da budu podeljeni u grupe kako ste vi to zamislili i što ste nas o tome obavestili preko medija.

  5. I poslednja Vaša izrečena neistina, poštovana direktorice, vezana je za nastavnicu Danijelu Andrašić za koju ste rekli da nisu dovoljni samo ljubav I talenat za rad sa našom decom, već i stručnost i iskustvo koje ona nema. Zašto ste je onda prebacili na isto radno mesto, a po sistematizaciji radnih mesta, i za to je mesto potreban 7. Stepen, tj. diplomirani defektolog! Kako ste vi rekli ona je na to mesto raspoređena kao medicinska sestra i shodno zanimanju prima i platu? To je u suštini i do sada radila 12 godina sa našom decom. Podsećamo Vas, a to nigde ne stoji u Vašoj izjavi da je Danijela Andrašić, apsolvent Fakulteta za specijalnu edukaciju I rehabilitaciju u Beogradu sa jednim nepoloženim ispitom.

U Subotici, 11.11.2014. godine

Grupa roditelja

Napomena: Jedan deo pisma roditelja upućenog redakciji Subotica.com zbog izuzetno osetljivog sadržaja i pominjanja imena maloletnih osoba koji su pohađali OiSS "Žarko Zrenjanin" nismo objavili.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 7163

Povezane vesti

Povezane teme

OiSS Žarko Zrenjanin

dragana vučković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.