Komentara: 0
Pregleda: 2672
Foto

Grlo "Pablo Džet" pobednik kasačke trke "Dužijanca 2018"

30.07.2018. u 14:39h
Izvor: Subotica.com
Konjički klub „Bačka“ je proteklog vikenda, u subotu i nedelju, 28. i 29. jula, bio domaćin velikih konjičkih kasački trka „Dužijanca 2018“, a bilo je to jubilarno, pedeseto izdanje jedne od najvećih kasačkih trka u Srbiji.
Grlo "Pablo Džet" pobednik kasačke trke "Dužijanca 2018"

Prvi dan bio je rezervisan za manje afirmisana grla, dok je najkvalitetniji deo programa ostavljen za nedelju. Posle dve uvodne trke usledio je svečani defile Dužijance, među kojima su bili pobednici ovogodišnjeg takmičenja u risu, kao i bandaša i bandašicu, mažoretkinje iz Sombora i konji iz ergele "Kelebija". Nakon prigodnog govora domaćina usledio je nastavak trkačkog dana.

Kao što je i očekivano, najvažniji deo dana bio je posvećen „Dužijanci“, prvo su održane dve kvalifikacione trke, a po četiri najbolja grla stekla su pravo nastupa u finalu.

U borbi za najvrednije nagrade trkačkog dana najbolje je bilo grlo Pablo Džet (Pablo Yet), sa vozačem Dejanom Katanićem, koje je bilo bolje od konkurencije, uz rekordan vremenski rezultat od 1:14,1.

Pobede su u subotnjem delu programa ostvarila grla, Summer Boy (Ž. Vujanović), Imola (J. Gabrić), Arsene Lupin (J. Popin), Cann Legacy (M. Pantić), Pann Keč (A. Horvatski), Lejla SP (B. Kečenović), a u nedeljjnom Class D'Evel (J. Sagaj), Audacieuse Lorme (M. Pantić), Morena Lobel (L. Balažević), Pablo Yet (D. Katanić), Bronsvlinder (J. Gabrić), Cyprus AT (D. Katanić), Pablo Yet (D. Katanić), Alfa Varene (S. Pejić Tukuljac).

Tokom sunčanog i izuzetno toplog vikenda veliki broj ljubitelja kasačkog sprta iskoristio je priliku da dođe i uživa u konjičkim trkama. Među onima koji sada već redovno posećuje trke u Subotici je i naš NBA reprezentativac Nikola Jokić, koji i pored velike popularnosti ima strpljenja da se fotografiše sa obaožavaocima i sarađuje sa organizatorima trka.

Naredno okupljanje iz Konjičkog kluba „Bačka“ zakazuju za tri nedelje, odnosno 19. avgust, kada se na Gradskom hipodromu održavaju sledeće velike kasačke trke, „Srpski kasački Derby“.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 2672
Povezane teme
hipodrom konjički klub bačka konjičke trke kasačke trke konjička trka dužijanca
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.