Komentara: 3
Pregleda: 2698

Gripa u Subotici još uvek zvanično nema

27.01.2014. u 15:38h
Izvor: Subotičke novine
Iako je bilo situacija kada su građani u poslednje vreme zbog respiratornih smetnji i virusnih infekcija posumnjali da imaju grip, u subotičkom Domu zdravlja kažu da zvanično gripa u našem gradu još nema, i da virus nije izolovan.
Gripa u Subotici još uvek zvanično nema

"Pacijenti se uglavnom javljaju zbog virusnih infekcija gornjih i donjih respiratornih puteva, kao i zbog upale uha. Broj obolelih postepeno se povećava, ali je to prosečno za ovo doba godine. Prošle nedelje je 10 pacijenata imalo kliničku sliku gripe, ali virus kao virus nije izolovan. Od početka januara do sada, registrovano je 27 osoba koje su imale simptome slične gripu" — rekla je dr Mihaela Budimski, piar Doma zdravlja Subotica.

Od početka vakcinacije protiv gripa, utrošeno je 3.907 vakcina, a preostalo je 1.593, što je gotovo polovina dobijenih doza od beogradskog „Torlaka”.

Tokom poslednje dve nedelje dato je svega 15 doza. Pacijenti koji imaju pravo na vakcinaciju mogu da se jave izabranom lekaru u ambulantama Doma zdravlja, od 10 do 12 časova i u popodnevnom terminu od 16 do 17 časova.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2698
Povezane teme

dom zdravlja subotica

sezonska vakcina

vakcina protiv gripa

epidemija gripa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.