Komentara: 10
Pregleda: 4544

Grčka i dalje najpopularnija među Subotičanima

08.06.2018. u 16:23h
Izvor: Subotica.com
Sezona godišnjih odmora samo što je počela, a iz turističkih agencija poručuju da je najpopularnija destinacija za letovanje i dalje Grčka, za kojom slede Hrvatska i Turska. Poslednjih godina poraslo je interesovanje sugrađana za jednodnevne izlete, koji su traženi tokom cele godine.
Grčka i dalje najpopularnija među Subotičanima

Prve grupe sugrađana na letovanje su se uputile već oko 20. maja, a prema rečima Borisa Tota, turističkog vodiča, najtraženiji su aranžmani u pred ili vansezoni, odnosno tokom juna i septembra kada su ponude nešto pristupačnije u odnosu na mesece u sezoni.

- Definitivno najpopularnija destinacija među sugrađanima je region severne Grčke, gde su već nekoliko godina unazad najtraženija prva dva prsta na Halkidikiju, odnosno Kasandra i Sitonija, zatim Olimpska regija, a u poslednje vreme i severozapadna Grčka, odnosno Jonska obala na kojoj region Parge i Lefkade postaje sve atraktivniji - kaže Tot.

Osim Grčke, sugrađani se rado odlučuju i za letovanje na hrvatskom primorju, na ostrvima Krk i Hvar ili u Poreču, Istri i Makarskoj. Takođe, osetno je da se stanje u Turskoj u poslednjih godinu dana stabilizovalo, što je dovelo do toga da ova destinacija ponovo postane atraktivna za Subotičane, koji se pretežno odlučuju za Antalijsku regiju, a u poslednje vreme i Kemer, koji je zbog dobre klime pogodan za porodice sa malom decom.

Grčka i dalje najpopularnija među Subotičanima

Ipak, za one koji ne mogu da uzmu godišnji odmor ili je letovanje na moru preveliki trošak, u turističkim agencijama organizuju jednodnevne izlete, koji su prema rečima našeg sagovornika, atraktivni tokom cele godine.

- Uočen je porast interesovanja sugrađana za jednodnevne izlete, koji se organizuju do Budimpešte, Beča, Temišvara ili po našoj zemlji. Reč je o kulturnom turizmu, jer tokom izleta uvek posetimo neke manifestacije, festivale ili pozorišne predstave. Takođe, organizujemo i nekoliko grupa za Balaton, što je interesantno, jer se rano ujutro krene i ceo dan mogu da provedu na jezeru, kao i posetu mestu Tihanj zbog veoma zanimljivog Festivala lavande - naglašava Tot.

Cena jednodnevnih izleta sa uračunatim ulaznicama kreće se od 20 do 30 evra, dok je za letovanje u Grčkoj u pred ili vansezoni, potrebno izdvojiti oko 120 evra za put i dvokrevetni smeštaj, a za višekrevetni od 90 do 100 evra. Isti aranžman u sezoni košta između 250 i 300 evra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 4544
Povezane teme

subotičani letovanje

letnja sezona

godišnji odmor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.