• Pregleda: 3013

Gradsko veće jednoglasno usvojilo predlog budžeta za 2015. godinu

Gradsko veće je jednoglasno usvojilo predlog budžeta za 2015. godinu. Planirani obim budžeta iznosi 5,499 milijardi dinara i ukoliko se oduzme 500 miliona dinara, koliko je predviđeno za radove za gradnju kolektora 2 budžet će da iznosi 4.99 milijardi dinara, što je 230 miliona dinara manje u odnosu na budžet iz 2014. godine nakon rebalansa.
Gradsko veće jednoglasno usvojilo predlog budžeta za 2015. godinu

Direkcija za izgradnju grada će imati 150 miliona dinara više u odnosu na prošlu godinu, a po prvi put grad je predvideo i 25 miliona dinara za rekonstrukciju i izgradnju Narodnog pozorišta. Predlog budžeta za 2015.godinu trebalo bi da se nađe pred odbornicima 30. decembra.

Uštede u budžetu za 2015.godinu biće ostvarene  na masu plata, materijalne troškove i specijalne usluge.  U proseku su  smanjivani rashodi od 8 do 12 odsto. Gradonačelnik Subotice je istakao da je predviđeno da Direkcija dobije 1,150 milijardi dinara, što je 150 miliona dinara više nego prošle godine. 

Budžetom je predviđeno 150 miliona dinara za asfaltiranje, 18 miliona dinara za nastavak radova na Sinagogi, kao i 20 miliona dinara za podizanje vetrozaštitinih pojaseva. U planu je i da se kupe dva smećara, jer od naredne godine će se  iz prigradskih naselja sakupljati otpad uređeno kao i u gradu.

Nastaviće se projekat  obnavljanja autobuskih stajališta i  postavljanje video-nadzora sa novim lokacijama. Republika je obezbedila 35 miliona dinara za nastavak radova na pozorištu, a pokrajina 100 miliona dinara za vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Dodatak: Odluka o budzetu Grada Subotice za 2015. godinu (PDF, 2mb)

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

6
Vitez Koja Odgovori
Kada će te završiti napokon imenovanja svih upravnih i nadzornih odbora,u ingerenciji gradske vlasti?!
NekoNash Odgovori
Znaci, dogovorili su se kome koliko ide.
Vesko Odgovori
Nista vam ne verujemo, kao i vasem zameniku, koji duplo vredi, jer mu svakog meseca
penzija i dobra plata sledi.
ffilozoff Odgovori
Pitanje-Zasto za pozoriste samo 25miliona,a za sinagogu 18miliona??? Ta sinagoga je dobar upijac novca godinama!!! A ruglo u centru se zapostavlja?? ZASTO???
yjdfudj Odgovori
Uaaaa
djfhhs Odgovori
Uaaaa
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.