Komentara: 38
Pregleda: 11800
Foto

Gradski stadion u novom ruhu

30.11.2018. u 15:48h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri, fudbalerke i atletičari od danas mogu da koriste novi travnati teren na glavnom terenu i modernu tartan stazu sa pripadajućim rekvizitima. U ovoj fazi obnove uloženo je oko 90 miliona dinara.
Gradski stadion u novom ruhu

Tokom poslednjih nekoliko meseci Gradski stadion je bio pravo malo gradilište. Već na prvi pogled vidi se da je vredelo svakog truda – postavljena je nova atletska staza i u celosti je zamenjena travnata podloga, uz instalaciju sistema za zalivanje terena. Ovom prilikom uređene su i svlačionice, odnosno tuš kabine za fudbalske klubove i atletičare.

Postavljanje atletske staze finansirala je Vlada Srbije sa oko 60 miliona dinara a Pokrajina je uložila 30 miliona dinara za postavljanje travnate podloge.

- U sportu je poznato da tim pobeđuje, da grupa moe da uradi mnogo. Tako sada pokazujemo da jedno zajedništvo i timski duh i rad mogu da podare jedan sportski objekat kojim svi možemo da budemo ponosni – poručio je Vanja Udovičić, ministar sporta i omladine. - Sada smo na terenu koji je nalik onima u Evropi, moderan i spreman za odigravanje velikih utakmica. Pre godinu dana imali smo rupe na tartanu, na trčakoj stazi, nije bilo prostora za bacačke disciline, skok u dalj i troskok, jednostavno, atletika je imala loše uslove za treniranje. Sada atletika, fudbal ali i svi ostali sportovi imaju najbolje uslove za bazične pripreme, trening, takmičenja...

Gradski stadion u novom ruhu

 

Atletska staza je rađena po strogim međunarodnim pravilima. Postavljena su i atletska borilišta - dva zaletišta za skok u dalj i za troskok, jedno uz istočnu a drugo uz zapadnu tribinu, dva zaletišta za skok u vis, mesta za bacanje kugle, koplja, diska i kladiva, odnosno skoro sve ono što je potrebno da bi Subotica mogla da bude domaćin velikih takmičenja u "kraljici sportova".

Gradski stadion u novom ruhu

Zajedničko ulaganje u Gradski stadion dogovoreno je pre godinu dana na zajedničkoj sednici vlada republike i pokrajine.

- Na ovom delu se vidi da odluke sa zajedničke sednice Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade, gde smo pripremili i polako relaizujemo čitav niz projekata, predstavljaju dobar način rada. Posao je završen, Vloada Srbije je izdvojila veliku svotu novca, mi smo pomogli u postavljanju trave te muški i ženski fudbalski klub, atletski klub i mnogi drugi moći će da koriste rekonstruisan stadion – istakao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade. - Ovde ne smemo stati. Grad Subotica priprema projekat za rekonstrukciju tribina i onoga što nije urađeno i verujemo da za godinu ili dve možemo realizovati poslove kojima će biti kopmletno obnovljen stadion. Subotica će imati čime da se ponosi i moći će da ugosti velike klubove iz zemlje i inostranstva.

Gradski stadion u novom ruhu

Gradski stadion u novom ruhu

Na obnovu atletske staze na Gradskom stadionu naš grad je čekao četiri decenije. Nema sumnje da će ova investicija značajno poboljšati uslove treninga atletičara, ali i omogućiti Subotici i Atletskom klubu "Spartak" da bude domaćin takmičenja pod okriljem "kraljice sportova".

- Ovo je veoma važan događaj za Suboticu koja je bila poznata kao grad velikih započetih, ali nikad dovršenih projekata. Posle 40 godina, uz nesebičnu pomoć Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, Subotica je dobila jednu modernu atletsku stazu i travnatu podlogu koja je na nivou našeg najvećeg stadiona „Marakane“. Zahvalni smo im na tome jer naši klubovi koji igraju u Ligi Evrope nisu imali mogućnost da igraju na svom, domaćem terenu – naglasio je gradonačelnik Bogdan Laban. - Pre godinu dana završili smo osvetljenje stadiona, stavljeni su reflektori a sada je u izradi projektno-tehnička dokumentacija koja će biti završena za nekoliko meseci, te očekujemo da dobijemo moderne tribine i da se rekonstruiše ceo stadion.

Gradski stadion u novom ruhu

Naredne godine, krajem aprila, trebalo bi da počne obnova i rekonstrukcija sve četiri tribine, koje će biti urađene po segmentima. Istočna tribina će biti spojena, podignuta za nekoliko redova i bliža stadionu. Severna i južna tribina će takođe biti u celini rekonstruisane, nakon čega će stadion raspolagati sa ukupno 8600 stolica.

Gradski stadion u novom ruhu

Zahvaljujući kompletnoj zameni travnate podloge stadiona subotički superligaš „Spatak Ždrepčeva krv“ se posle više meseci se vraća na domaći teren i u 19. kolu, u sredu 5. decembra, dočekaće Crvenu zvezdu. Terenu će se svakako obradovati i "golubice" koje će prolećni deo sezone nastaviti u drugoj polovini marta.

Izvor: Subotica.com
Obilazak završenih radova na stadionu Obilazak završenih radova na stadionu Obilazak završenih radova na stadionu Obilazak završenih radova na stadionu Obilazak završenih radova na stadionu Obilazak završenih radova na stadionu Obilazak završenih radova na stadionu Obilazak završenih radova na stadionu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 38
Pregleda: 11800

Povezane vesti

Povezane teme

atletski klub spartak

bogdan laban

gradski stadion

vanja udovičić

igor mirović

atletska staza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.